2016. október 26., szerda - Dömötör

Szabadidő, életmód

fizikaElmés játékok a tudomány tárházából, kicsiknek és nagyoknak! Október 24-től 29-ig látható a KMO Művelődési Házban a Fizika csodái kiállítás. A kiállítás anyaga: érdekes fizikai jelenségeket játékosan bemutató eszközök, ügyességet, gyorsaságot, koncentrációt próbára tevő eszközök, illúziók galériája, ördöglakatok és logikai játékok.

alcaponeIdén harmadik alkalommal kerül megszervezésre 2016. október 28-án, pénteken a SZABADULÓSZOBÁK ÉJSZAKÁJA nevű rendezvénysorozat, országosan több tucat szabadulószoba csatlakozásával. Ezen a napon országszerte hosszabbított nyitva tartással, és 50% kedvezménnyel vár minden érdeklődőt, az esemény honlapján található összes szabadulószoba.

futo2016. október 29-én kerül megrendezésre hazánk egyik legkülönlegesebb futóversenye a BBU HALLOWEEN RUN. Aki mindennel képben szeretne lenni, íme a legfontosabb információkat összefoglalunk a föld alatti futóversenyről. A BBU Hallowen Run ugyanis egy részben a föld alatt zajló futóverseny, amely a kőbánya alatti pincerendszerben kerül megrendezésre.

gyerekekA 214 éves Magyar Természettudományi Múzeum első önálló kiállítási épülete 20 éve nyitotta meg kapuit a Ludovika Akadémia egykori lovardájában. Az évfordulót a látogatókkal együtt szeretnék megünnepelni. 10 órától kézműves foglalkozással, felfedező utakkal várnak mindenkit. 15 órakor a Kaláka együttes zenél mindenki örömére arról, hogy "Nálatok laknak-e állatok?".

whiskiA Whisky Show Budapest 2016 célja, hogy idén hatodik alkalommal is lehetőséget biztosítson a hazai whisky kultúra elmélyítésére. A legkiválóbb skót kevert és maláta whiskyk, az ír és amerikai whiskey-k, valamint a kanadai, japán és egyéb “egzotikus” whisky különlegességek gyártói és hazai forgalmazói teremtenek alkalmat  a kóstolásra és vásárlásra.

kolbaszfesztA megszokott helyen, Békéscsabán, a városi sportcsarnok környezetében várja idén is a tölteni és szórakozni vágyókat a Csabai Kolbászfesztivál. Békéscsabán, a kolbász fővárosában 2016. október 28-31. között minden a gasztronómiáról, a város és vidék értékeiről, a kulturált szórakozásról szól majd.

ceruzaA programra érkező családokkal egy képzeletbeli utazást tesznek a Holdra. A kiállításon szereplő képek megfigyelése közben rajzolnak, ragasztanak és maketteket készítenek qyerekekkel. A foglalkozást Krasznahorkai Ágnes és Szabics Ágnes vezeti. A programon való részvétel ingyenes! Korosztály: 4-10 éveseknek.

rajzfilm unnepA 4. Országos Rajzfilmünnepet 2016. október 29-én, az Animáció Világnapján rendezik meg.  Idén országszerte már több mint 50 helyszínen, mintegy 120 magyar és külföldi, klasszikus és kortárs animációs filmet vetítünk. A vetítések a legtöbb helyszínen ingyenesek, másutt jelképes összegű vagy kedvezményes jegyekkel várják az érdeklődőket.

starwarsA Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar egész estés Star Wars-koncertjére kerül sor 19.00 órától. Előtte Star Wars-délután előadásokkal, Jedi-tréninggel, Vader nagyúrral és az 501-es Légió magyarországi helyőrségének többi jelmezesével, poszter- és LEGO-kiállítással. A koncert előtti programok INGYENESEK!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5