2017. január 19., csütörtök - Sára

Szabadidő, életmód

korcsolya2017. január 21-én szombaton este második alkalommal rendezik meg a Jégpályák Éjszakáját, hasonlóan a már sikeres fürdők vagy múzeumok éjszakája rendezvényhez – áll az esemény közleményében. A tavalyi felhívásunk nyomán közel 70 jégpálya csatlakozott a kezdeményezéshez országszerte. Bízunk abban, hogy idén ezt a számot sikerül emelnün

mupaTizedik alkalommal rendezi meg nagyszabású közös maratonját a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa január 22-én, a magyar kultúra napján. Az egész napos rendezvény programja Johannes Brahms négy szimfóniája mellett zongoradarabjaiból, kamarazenekari, kamara- és kórusműveiből áll össze. A darabokat a magyar zenei élet legjelesebb képviselőinek előadásában hallhatjuk.

babona mng2017-ben is folytatódik a Múzeum+ programsorozat a Magyar Nemzeti Galériában. Havonta egy alkalommal hosszított nyitvatartással, egy-egy hétköznapi téma köré szervezett programokkal – tárlatvezetésekkel, előadással, társművészeti programokkal, workshoppal – várja a látogatókat a múzeum.

teli erdoA téli erdő titkait fürkésszük családi körben – szülők, nagyszülők, keresztszülők és a hozzájuk tartozó gyermekek segítségével. Mit mesél a téli erdő? A téli madáretető vendégeit is megfigyeljük. Rövid terepi séta után mikroszkóppal merülünk el az aprók világában. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt.

madar Télen a Jági-tónál, a kihelyezett madáretetőnél hatalmas a sürgés-forgás. Egymást követik a madarak a finomabbnál finomabb falatokért. Hogy megismerkedjünk az etetők gyakori madaraival, a Duna-Ipoly Nemzeti Park téli madárgyűrűzési bemutatót tart. Miért is kezdték el régen gyűrűzni a madarakat, s miért folytatjuk ma is? Aki ellátogat ide, ezekre a kérdésekre is választ kaphat.

kisvasutAz új év első kisvasutas rendezvényeként január 21-én szombaton ismét különvonatot indít az ÉSZAKERDŐ Zrt. Mahócára. A remélhetőleg szép téli tájban való kisvonatozás mellé érdekes programokkal készül a fónagysági Bagoly-Vár Erdei Iskola is, elsősorban gyermekeknek és szüleiknek.

josecarrerasA legendás tenor, José Carreras utolsó világ körüli turnéjának keretében hazánkba is ellátogat. Az „A Life in Music” című koncertjével 2017. január 20-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, a Broadway Ticket Hungary Kft. jóvoltából. A gyermekkorától színpadon szereplő Carreras kétségkívül  korunk egyik legkiválóbb tenorja.

borfesztTéli ízek várnak Etyeken, a Gasztrosétányon 2017. január 21-én. Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor! Ez az Etyeki Piknik tüzes és gőzölgő italokkal, toros ételekkel és igazi mulatsággal, Berecz Istvánnal és barátaival valamint a Fokos zenekarral. Minden érdeklődőt szeretettel várnak az etyeki Gasztor sétányra!

sasA rétisas (Haliaeetus albicilla) a legnagyobb nálunk fészkelő ragadozó madár. A szárnyak fesztávolsága meghaladhatja a 2 métert és a tojó súlya elérheti a 4-5 kg-ot. A Hortobágy jelentős a Kárpát-medencében telelő rétisasok számára is, így télen a hazai fészkelő állomány feldúsul északról, északkeletről érkező telelő példányokkal.

  • 1
  • 2
  • 3