Új lap - 2

2017. január 19., csütörtök - Sára

Hírek, elemzések

muanyagflakon100 százalékban újrahasznosított műanyag palackokból készült plédeket mutatott be az Emirates. Az ecoTHREAD™ szabadalmazott technológiával készült takarók már elérhetők az Emirates hosszútávú járatainak Economy osztályán. A Buzz-zal, a világ vezető fedélzeti termékspecialistájával együttműködve kifejlesztett ecoTHREAD™ takaró összesen 28 darab újrahasznosított műanyag palackból készül.

victory ujjlenyomat lopas 170Japán kutatók sikerrel másolták le az ujjlenyomatot egy digitális fotóról, amelyen egy ember feltartott mutató és középső ujjával V betűt, a béke jelét mutatja. Akinek sikerült ellopni más ujjlenyomatát, az új személyazonosságra tehet szert, vagy feltörheti a telefont, laptopot, behatolhat egy zárt terület, magánlakás ujjlenyomattal őrzött kapuján.

ces 2017Lezárult a CES, a világ legjelentősebb innovációs seregszemléje. Az idén ötvenedik alkalommal megrendezett gigantikus rendezvényen több mint 3.800 cég mutatta be újdonságait a több mint 240.000 négyzetméternyi kiállítási területen. A világ legnagyobb cégei mellett idén rekordszámú, 600 startup is részt vett az eseményen.

zoldepites2017-ben immár második alkalommal lesz Magyarország a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche) kizárólagos partnerországa Berlinben, 2017. január 20-29. között. Magyarország 1972 óta vesz részt a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vásárán, a Nemzetközi Zöld Héten.

yblvizhazMegkezdődött a Várkert Bazár szomszédságában álló Ybl Vízház felújítása, amely a tervek szerint egy kortárs kiállítóteret, kávéházat és bisztróéttermet is magába foglaló, mindenki számára nyitott kulturális és rendezvényközpontként nyílik meg idén ősszel. A világörökség részét képező ikonikus épület 600 millió forintból újulhat meg.

colliersA Colliers International magyarországi irodája örömmel jelenti be, hogy 2017 januártól Török Péter vezető tanácsadóként, Horváth Orsolya pedig tanácsadóként csatlakozott a cég befektetési üzletágához. A Colliers befektetési üzletága aktív és sikeres 2016-os évet zárt, hiszen több, a piacon kiemelkedő tranzakcióban is szerepet vállalt.

asahi beer2A japán Asahi Group Holdings vásárolja meg az Anheuser-Busch InBev öt kelet-európai sörmárkáját, köztük a magyar Drehert - írja a Nikkei japán üzleti lap értesülése alapján az MTI. A Nikkei úgy tudja, hogy az Asahi Group közel 900 milliárd jent  fizet többek között a cseh Pilsner Urquell, a lengyel Tyskie és Lech, valamint a magyar Dreher megszerzéséért.

epiteszet hosszu ejszakaja2Az „Építészet hosszú éjszakája“, amely először a 2011. évi BAU-n került megrendezésre, abszolút fénypontnak számít. 2017-ben ismét a BAU hetében lesz, méghozzá január 20-án, pénteken. Ezzel a rendezvénnyel kapcsolatot szeretnének teremteni a BAU szakvásár és München városa, illetve az építészet iránt érdeklődő lakosok között.

messe munchenAz építőipari ágazatban szervezett szakvásárok rendezésének köszönhetően a Messe München évtizedes tapasztalatokra tett szert, melyből kiemelkedik a BAU nemzetközi építészeti kiállítás (2017. január 16-21). A soron következő építőipari kiállításra, a 2017. évi BAU-ra négy vezető témát határoztak meg. Sok kiállító fog ezekben a témákban megoldásokat kínálni.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3