2024. április 27., szombat - Zita

Hírek, elemzések

Modern technológiák, amelyek hozzájárulnak a sikeres karrierhez. A Jooble szakértői véleménye

823

Munkát keresel, de elakadtál az információáradatban? Vagy csak kíváncsi vagy, hogyan használhatod ki a technológiai tudásod a munkaerőpiacon? Maradj velünk és olvasd el a Jooble szakértői véleményét.

A modern technológia teljesen átalakítja a munkaerőpiacot és 2024-ben új lehetőségeket teremt Magyarországon is a sikeres karrierépítés érdekében. Az online platformok, az oktatási eszközök és a távmunka lehetőségei megkönnyítik az álláskeresést, a szakmai fejlődést és a rugalmas munkavégzést. A Jooble, mint Magyarország vezető online álláskereső platformja, szakértői véleményt nyújt erről a témáról. A Szeged állás linkre kattintva az ország déli régióiból származó álláskeresők találhatnak maguknak új munkát, ezt a keresési lehetőséget pedig minden várossal vagy országrésszel el lehet végezni.

Tehát, olvassuk el a Jooble tanácsait azok számára, akik ki szeretnék használni a modern technológiák által kínált előnyöket a sikeres karrierépítés érdekében. A cikk célja, hogy áttekintést nyújtson ezekről a technológiákról és megvilágítsa, hogyan járulnak hozzá a sikeres és kiegyensúlyozott karrierhez.

Jooble: Az online álláskeresés előnyei
 

Az online álláskeresés ma már elengedhetetlen része a modern munkaerőpiacnak, hiszen már alig ismerünk olyan álláskereső platformokat, amelyek nem az interneten keresztül működnének. Mikor kerestünk utoljára állást újságban? Pontosabban, mikor fogtunk utoljára a kezünkben újságot? 

Álláskereséskor egyszerűbb például a Szolnok állás oldalra kattintani és böngészni a felbukkanó ajánlatok között.

Az internet által kínált lehetőségek számos előnnyel járnak mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára. 

Az online álláskereső platformok, akárcsak a Jooble, hatalmas adatbázissal rendelkeznek, ahol széleskörű állásajánlatok találhatók különböző iparágakban és pozíciókban. Ez lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy egyszerűen böngésszenek és találjanak megfelelő álláslehetőségeket a számukra. Ahogy az álláskeresés helyszínét, úgy a módját is ki lehet választani, valamint különböző kulcsszavak alapján szűrhetjük a találatokat, ami még kényelmesebbé teszi az online álláskeresést.

Ezek az online platformok lehetővé teszik az álláskeresők számára, hogy egyszerűen és gyorsan pályázhassanak az álláslehetőségekre anélkül, hogy személyesen el kellene menni egy interjúra vagy elküldeni egy hagyományos papíralapú önéletrajzot. Ez jelentősen felgyorsítja az álláskeresés folyamatát, és lehetővé teszi a jelentkezők számára, hogy több állásra is jelentkezzenek egyszerre.

Az ilyen egyszerű álláskeresésnek köszönhetően a cégek világszerte el tudják érni a tehetségeket, és fordítva, a munkavállalók is olyan álláslehetőségeket találhatnak, amelyek akár a világ másik felén találhatók. Ez különösen előnyös a szakmákban, ahol a munka távmunkában is végezhető, vagy ahol a szakemberhiány miatt a cégek globálisan keresnek új kollégát.

A távoli és a rugalmas munkavégzés előnyei
 

A távmunka és a rugalmas munkavégzés a modern technológiák által kínált egyik legkiemelkedőbb lehetőség a karrierépítés terén. Ezek a megoldások jelentősen csökkentik a munkahelyi kötöttségeket, lehetővé téve a munkavállalók számára, hogy otthonról vagy bármilyen más helyről dolgozzanak. Ezzel a lehetőséggel megszűnnek az időhöz és helyhez kötött munkavégzés korlátai, amely nagyobb szabadságot és rugalmasságot biztosít a munkavállalók számára az élet különböző területein. 

A cégek egyre nagyobb figyelmet fordítanak a munkavállalók mentális egészségére, hiszen tudják, csak akkor tudnak globálisan pozitív eredményt elérni, ha a munkavállalók is jól teljesítenek. Ahhoz pedig szükség van egy stabil fizikai és mentális egészségügyi állapotra. A távmunka éppen ezért szerepel még mindig egyes vállalatok előnyei között, hiszen lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy jobban összeegyeztessék a munkát más kötelezettségekkel és érdekekkel, mint például a családi élet vagy hobbi tevékenységek. Emellett a technológiai fejlődés hozzájárul a cégek sikeréhez is, hiszen világszerte toborozhatnak új tehetségeket. 

A távmunka és a rugalmas munkavégzés lehetőségei így nagy mértékben hozzájárulnak a munkavállalók életminőségének javításához, valamint segítik a munkáltatókat abban, hogy megtalálják és megtartsák a legtehetségesebb munkaerőt a globális versenyben.

marvin meyer syto3xs06fu unsplash6

Hogyan lehet kihasználni a modern technológiák által kínált lehetőségeket a munkaerőpiacon?
 

Pontokba foglaltuk a Jooble által felsorolt tanácsokat:

  • Vegyük igénybe az online álláskereső platformokat, amelyek széles körű állásajánlatokat kínálnak különböző iparágakban és pozíciókban.
  • Használjuk ki az online kurzusok és tanfolyamok elérhetőségét, amelyek lehetővé teszik az új készségek megszerzését, vagy a meglévők fejlesztését.
  • Ha lehetséges, kérjük a munkáltató vállalatot, hogy vegye figyelembe a távmunka vagy a rugalmas munkaidő lehetőségét. Legyünk nyitottak a távoli munkavégzés lehetőségére, és keresgéljünk ilyen lehetőségeket.
  • Maradjunk naprakészek a legfrissebb technológiai trendekkel és fejlesztésekkel kapcsolatban az adott iparágakban. Figyeljük az új technológiák bevezetését és a digitális átállás folyamatát, és igyekezzünk alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz a szakmai fejlődésünk érdekében. Egy gyorsan alkalmazkodó munkavállaló kincset ér minden cég számára!
  • Vegyünk részt online szakmai eseményeken vagy szerepeljünk olyan fórumokon, ahol kapcsolatokat építhetünk és tapasztalatokat oszthatunk meg más szakemberekkel. Ezek a kapcsolatok nagyon jól jönnek, ha esetleg a jövőben munkahelyváltásra kerül sor.
Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details