2024. május 10., péntek - Ármin

Archívum

14 disznótoros program idén télen

2016-01-29 1766

hurkafesztSpeciális, de egyre népszerűbb program a disznótorozás, ami azért született meg, hogy a városi vagányok néhány vérbeli, ízes falusi napot éljenek át. Számos helyen komplett 2-3 napos eseményt is kapunk ebből a műfajból: a pálinkás "jó reggelt"-től a főszereplő feldolgozásán át a helyi ízesítéssel készült műremek elfogyasztásáig.

A téli gasztro fesztiválokon túl igazi ínyencség egy-egy többnapos, hajnali disznótorral induló hétvége a barátokkal, munkatársakkal. Minden programhoz szállást, kiadós vendéglátsást és akár zenés műsort is kapunk. Sok helyen a munkálatokba is be lehet kapcsolódni, máshol lovagolni lehet vagy pincelátogatással egészül ki a hétvége. Felsorakoznak a hagományos fogások is az étlapon; vidéktől függően kapunk hagymásvért vagy tokaszalonnát is. 

Fenyőharaszt Kastélyszálló Verseg

Igazi cigányzenével kísért falusi disznóvágáson vehetünk rész Versegen kemencés ételekkel, pálinkázással - szakértő böllér vezetésével. Erről pedig egy kisfilm is készült. 
Versegről: Budapest környékén, Hatvan mellett fekvő település nevezetessége éppen a Fenyőharaszt Kastélyszálló. 

Hotel Cabernet | Villány

Villányi borozás és siklósi élményfürdőzés is jár a Hotel Cabernet disznótoros program és szállásajánlata mellé. Gurmanoknak ajánljuk!
Villányról: a Dél-Dunántúlon, Baranya-megyében fekvő városka borászatáról, jellegzetes pincéiről és csodálatos panorámájról nevezetes. 

Fekete Kos Hotel*** | Bükkzsérc

Bükkzsérci tradicionális disznóvágáson és az azt követő lakomán vehetünk részt a hotel szervezésében.
Bükkzsércről: Észak-Magyarországon találjuk a Bükki Nemzeti Park szélén, így gyönyörű, erdőben gazdag tájjal rendelkezik. A falu végén a kőbe vájt borospincéket és a Suba-lyuk ősember barlangot érdemes felkeresni. 

Megyeri vendégházak | Megyer 

"Anatómiai Gasztrovíkend" lesz egész télen a bérelhető kis faluban, ahol nem ki, hanem bekapcsolódást ígérnek egy igazi, működő, bérelhető falu mindennapjaiba. Lehet lovagolni, begyújtani a kályhába, és természetesen élvezni a saját készítésű disznótorost.
Megyerről: a Közép-Dunántúlon található falu Magyarország első "bérelhető települése" számtalan vendégházzal; átnevezhetjük az utcákat vagy használhatjuk a pajtát egy nagy szülinapi zsúrra. A közelben áll a Sümegi vár, a Püspöki Palota és egy vízimalom is. 

Keményffy Vendégház | Monok

Monokon a disznótoros munkálataiba is beszállhatunk, ahol a hajnali kelés mellé fogópálinka jár, kóstolót kapunk a ház saját borospincéjének legjobbjaiból, majd kifulladásig mulathatunk az élőzenére.
Monokról: szintén 
Észak-Magyarországon, a tokaji történelmi borvidéken lelünk rá Monokra. A településen született Kossuth Lajos, emlékházát feltétlenül keressük fel az Andrássy kastéllyal egyetemben. 

Szőlőszem Farm | Tiszaszőlős

Szintén nem a megfigyelőknek ajánljuk a tiszaszőlősi disznóvágást, hiszen a program derekát adja a pörzsölés, a hurka-kolbász töltés vagy a töpörtyűkészítés. 
Tiszaszőlősről: a Tisza-tó mellett, Tiszafüred szomszédságában a tó közelségének minden előnyét élvezhetjük - különösen a túrázás, vízitúrázás minden válfaját, a horgászatot, tavasztól őszig a kerékpározást, télen a jégtúrázást, lékhorgászatot. 

Geréby Kúria Hotel és Lovasfarm | Lajosmizse

Lovaskocsizás, lovasbemutató elmaradhatatlan része egy lajosmizsei hétvégének, s ez alkalommal bőséges disznótorossal is megvendégelnek.
Lajosmizséről: Dél-Alföldön, Kecskemét tőszomszédságában fekszik az alföldi lovashagyományokról, a Tanyamúzeumról és a pusztatemplom romlairól ismert település. Hagyományos lovastanyákat és egy-egy csárdát mindenképen keressünk fel, ha itt járunk. 

Gedeon Tanya Panzió | Jakabszállás

Tanyasi specialitásokkal teletűzdelt disznótorozás végével az itt készített finomságokat is elcsomagolják a vendégeknek.
Jakabszállásról: a dél-alföldi település nevezetessége a Magyarkert, az ország legnagyobb épített kerje, mely Magyarország domborzati és vízrajzi térképét jelenít meg. 
TIPP! Jakabszálláson találunk egy  egész évben működő sportrepülőtéret, van füves és aszfaltozott felszállópályájuk is. Innen felszállva, a levegőből néz ki igazán jól a Magyarkert.

Korona Borház | Demjén 

Borkóstolóval, wellness-szel és élőzenés programmal egybekötött hétvégén a böllér keze alá segíthetünk be.
Demjénről: Az egri borvidék és Magyarország legnagyobb élményfürdőjének szomszédságában tökéletes téli hétvégét élhetünk át Észak-Magyarországon

Bodor Major | Tahitótfalu

Hagyományos falusi disznóvágáson vehetünk részt, ahol a kenyérdagasztás, a zöldségpucolás és a böllér  támogatása lesz a csapat feladata. A kemény munka után pusztaprogram és disznótoros vacsora a méltó levezetés.  
Tahitótfaluról: Nagyon izgalmas helyen, félig a Duna mentén Szentendrével és a hegy lábánál Pilisszentlászlóval hartárosan, félig pedig a Szentendrei-szigeten terül el a település, ahol Váccal szomszédos a folyó túloldalán. Itt találjuk az egyetlen közúti hidat is a szigetre. 

Baják Vendégház | Nagyvázsony 

Bográcsozással, Juci néni almás pitéjével és lovas programokkal egészül ki a disznóvágás.
Nagyvázsonyról: Veszprémtől 20 percnyi autóútra érjük el a Kab-hegy lábánál fekvő községet, melyet délen a Balaton-felvidék határol. Itt áll az egykori Kinizsi vár!

Gasztro Élménybirtok | Rádpuszta (Balatonlelle)
Látvány disznóvágás lesz a Balaton mellett hagyományos disznótoros ételsorokkal és korlátlan italfogyasztással.
Balatonlelléről: természetesen a legvonzóbb a Balaton közelsége Lellén. A városhoz tartozó Rádpuszta nevezetessége pedig az Árpád-kori romtemplom, amit itt lehet megnézni 3D-ben. 

Vándor Vígadó | Zalaegerszeg

Korai ébresztővel, kemény munkával és hatalmas élőzenés dorbézolással záródó zalai disznótorozás lesz a Vándor Vígadóban, mely másnapi kiadós reggelivel zárul. 
Zalaegerszegről: Nyugat-Dunántúlon, a Balaton és az Őrség között találjuk a megyeszékhelyet. Keressük fel a termálfürdőt, a Göcseji Falumúzeumot és az Azáleás völgyet! 

Kult Pince | Monor

Egyedi helyszínen, az 1000 pincés Monori Pincefalu szívében, Budapesttől mindössze 20 kilométerre hódolhatunk a disznóvágás hagyományának a KultPincében, ahol a disznó feldolgozása a séf és a böllér irányításával történik. 
Monorról: a pincefalu számtalan programmot kínál -  hurkatöltés mellé bónusz fröccsözés is jár, hiszen borkóstolón, pincetúrán vehetünk részt, vagy könnyed bortúrát tehetünk a Monori Pincefalu más pincéibe is, sőt végigjárhatjuk Közép-Európa leghosszabb borászati tanösvényét is. 

(Esemény Menedzser - itthon.hu)
Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Májusi BETA aranyat ér!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

More details
33. Floralia - Római tavaszünnep Aquincumban, 2024. május 10-12.

33. Floralia - Római tavaszünnep Aquincumban, 2024. május 10-12.

More details
Budai Palacsinta Piknik, 2024. május 10-12.

Budai Palacsinta Piknik, 2024. május 10-12.

More details
Köszönjük Tóalmás!

Köszönjük Tóalmás!

More details
eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri! 2024. június 6.

eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri! 2024. június 6.

More details
Kortárs Művészeti Fesztivál, 2024. május 17-19.

Kortárs Művészeti Fesztivál, 2024. május 17-19.

More details
Balatoni Hal- és Borünnep, 2024. május 17-20.

Balatoni Hal- és Borünnep, 2024. május 17-20.

More details
Szegedi Borfesztivál - Szeged Napja Ünnepségsorozat, 2024. május 16-26.

Szegedi Borfesztivál - Szeged Napja Ünnepségsorozat, 2024. május 16-26.

More details