2016. augusztus 27., szombat - Gáspár

Szabadidő, életmód

ejjelnappalszentendreA nyár utolsó hétvégéjén ismét szélesre tárja kapuit Szentendre. Az immár tizenegyedik nyárzáró fesztiválon 2016. augusztus 26-27-28-án hagyományosan késő éjszakáig változatos kulturális és gasztronómiai programok várnak minden korosztályt a belvárosban. Új színfolt lesz idén a fesztivál programjai között a Házak, udvarok, házigazdák Szentendrén-sorozat.

szilvaA világhíres noszvaji szilvalekvár készítésének praktikáit ismerhetik meg azok, akik ellátogatnak Noszvajra 2016. augusztus 27-én a Gazdaházba. Ezen kívül lesz kézműves foglalkozás, néptáncbemutató és táncház, kézműves vásár és az elmaradhatatlan kemencés sütemények! Szeretettel várnak minden édesszájút!

sorKétnaposra bővült a DreherFeszt 2016-ban, amely a sörgyár patinás épületei között nagyobb alapterületen, két színpaddal, többféle programmal és háromszor több sörcsappal és csapossal várja a jó zenét és a sörkülönlegességeket szerető közönséget. A rendezvény ideje alatt 30 percenként ingyenes buszjáratok közlekednek az Örs vezér tere és a fesztivál között.

savariaTörténelmi időutazásra, izgalmas és maradandó élményeket nyújtó karneválozásra hívnak mindenkit Szombathelyre 2016. augusztus 25. és 28. között  azzal a nemes szándékkal, hogy egy teljes hétvégére szóló igazi kulturális kaland részeseivé válhassanak a közel kétezer éves város vendégei és polgárai.

lo2016. augusztus 27-én rendezik meg Kiskunfélegyházán a Seregszemlét, az Országos Csikósversenyt, a Nyeregszemle Kupát. A rendezvény célja a magyar lovas és csikós hagyományok méltó ápolása, a magyar csikós és betyár barátság elmélyítése, és a Nyeregszemle 2016. évi Csikós Bajnoka kihirdetése.

gyerekekAugusztus utolsó szombatján idén is lezárják a Szabadság utat Budaörsön és egész nap ünnepel a város. A nyárbúcsúztató, őszköszöntő fesztiválon színes programok várják a budaörsieket. A rendezvényen jelen lesz a Jövőműhely Sátor is, ahol többek között interaktív játékok segítségével kapcsolódhatnak be a résztvevők a várostervezésbe, illetve megoszthatják ötleteiket, véleményüket Budaörs digitális jövőjéről.

csokifesztKilencedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál. Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok lesznek: nyereményjátékok, sportversenyek, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark.

bicikli1Ha szeretsz a természetben tekerni, akkor gyorsan add el szobabiciklidet és ne tervezz semmit augusztus 27-ére, hiszen jön a negyedik KarikaToura! Várják a kicsiket és nagyokat, kezdőket és profikat, családokat és magányos farkasokat. Magyarul mindenkit, aki örömét leli a kerékpározásban. A túrát a Szekszárdi dombság és a Dunai ártér területén rendezik.

allatkertek ejszakajaHarmadik alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amelyhez ebben az évben szinte az összes jelentős magyarországi állatkert, vadaspark és bemutatóhely csatlakozott. Országszerte tizenkét helyszínen, változatos programokkal rendezik meg újra az Állatkertek éjszakáját augusztus 26-án, amikor a legtöbb intézmény éjfélig várja a látogatókat.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3