2016. szeptember 27., kedd - Adalbert

Szabadidő, életmód

mupa2016-ban Franciaország áll a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) közös kezdeményezése, az Európai Hidak 2016 fesztivál fókuszában. Az eseménysorozat korábbi évekhez képest gazdagabb programjában a BFZ nagyzenekari koncertjei, kortárs és barokk estje mellett a 20. századi francia kultúra markáns egyéniségei teszik tiszteletüket a Müpában.

varosligetA Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a szeptember 27-i Turisztikai Világnap alkalmából lakossági nyílt napot szervez. A kezdeményezéshez csatlakozott partnerek különleges attrakciókkal, programokkal, kedvezményekkel várják az érdeklődőket. Válogasson az alábbi programok közül, legyen részese Ön is a különleges budapesti élményeknek.

ejszakainyomozasA látványos kiállításra belépve a látogatók egy képzeletbeli, holdfényes kertbe csöppennek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve rejtélyes detektívjáték részesei lehetnek. Lopakodó, rejtelmes éj közeleg, fák és kerti pavilonok mélykék árnyai imbolyognak az alkonyi derengésben. Elpihen a tágas kert, de az álmos csöndbe baljós nesz vegyül.

muzeumokoszifesztMúzeumok Őszi Fesztiválja 2016 programjai tíz központi témakörhöz kapcsolódnak, melyek közül hét a nagyközönségnek, egy-egy a pedagógusoknak és óvodapedagógusoknak szól, egy pedig a szakmai programokat foglalja magában. A fesztivál két kiemelt tematikája a pedagógusoknak szóló Tanárok Éjszakája, és az óvodapedagógusokat középpontba helyező Óvodapedagógusok Napja.

kutatokIdén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén. Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.

barbar csaladi2016. október 1-én mindenkit várnak a Barbár Családi Napra az Aquincumi Múzeum romkertjében. Az érdeklődők germán és kelta hagyományőrzők harci bemutatói és kézműves foglalkozások során ismerkedhetnek meg a Római Birodalmon kívül élő népek kultúrájával, szokásaival. A részletes programért érdemes a múzeum honlapjára ellátogatni.

pisztrangGasztronómiai fesztivál, főszerepben a pisztránggal - melyet helyben neveltek - és a balaton-felvidéki borokkal. A pisztráng garantáltan itt lesz a legfrissebb, hiszen a fesztivál helyszíntől közel 400 méterre található modern és a hargitai szakmai tapasztalatokra épült új pisztrángtelep frissen biztosítja.

sorA világ legnagyobb sörfesztiválja idén is ellátogat Budapestre! Így Magyarországon negyedik alkalommal élheted át az igazi bajor élményt a Paulaner Oktoberfest Nagysátorban 2016. szeptember 29. és október 2. között. Több mint 50 fellépőt várnak az ország legnagyobb gaszrtofesztiváljára.

modiglianiA Magyar Nemzeti Galériában június végétől október elejéig látható Modigliani-kiállítás az olasz festő életművének első nagyszabású bemutatója Magyarországon. A több mint nyolcvan alkotást (köztük 61 Modigliani-művet) – aktokat, portrékat és szobrokat – felvonultató tárlatra a világ több nagy köz- és magángyűjteménye kölcsönzött műveket.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3