2024. május 13., hétfő - Szervác

Szabadidő

2024 legnépszerűbb hazai eseményei

752

A SzeretünkUtazni.hu toplistáján vannak évről évre visszatérő fesztiválok és akadnak idei újdonságok is. Érdekesség, hogy egyes fesztiválok a több éves – járvány okozta – kimaradás után tavaly látogatói rekordot döntöttek.

A sportrajongók világversenyeken szurkolhatnak a kedvenceiknek, míg a popzene kedvelői nyáron szinte hetente mehetnek fesztiválozni, ha bírják szusszal és pénztárcával. A Hungaroringen idén is lesz Forma–1-es forduló, a Tour De Hongrie versenyre is érkeznek olyan csapatok, akik eddig a magyarországi kerékpárversenyen még nem indultak, és ha az időjárás engedi, a Kékszalag vitorlásai is elindulhatnak a kiírt időpontban a Balatonfüredi kikötőből.

A SzeretünkUtazni.hu toplistája szerint a nyári fesztiválozók számára is szinte végtelen a felhozatal, a kulturális eseményektől a komoly zenei műsorokon át világsztárok popkocertjéig mindenki megtalálhatja a számára érdekes szórakozási lehetőséget, és azok sem maradnak program nélkül, akik tradicionális és folklór szórakozás után epekednek. A magyar hagyományok kedvelő a mohácsi busójárás ijesztő bábjai után húsvétkor a Hollókői Húsvéti Fesztiválon locsolkodhatnak, augusztus 20-án a Budai várban nézelődhetnek a Mesterségek Ünnepén, vagy megnézhetik Debrecenben a virágkarnevált.

Népszerűek az egynapos fesztiválok, mint a Múzeumok vagy a Strandok Éjszakája, előbbin az előző évhez képest 50 ezerrel magasabb látogatószámot regisztráltak 2023-ban, vagyis összesen 380 ezer ember járt egyik kiállításról a másikra június utolsó hétvégéjén – a szervezők legalább ugyanekkora érdeklődésre számítanak idén is.

A Szeretünk Utazni 2024-es listája:

1. Mohácsi busójárás (Mohács, február 8-13.)

A hatnapos télűző fesztiválon általában legalább annyi külföldi megfordul, mint hazai nézelődő. A mohácsi busójárást az UNESCO 2009-ben felvette a szellemi örökség reprezentatív listájára, és a rendezvény idén sem okoz csalódást: lesz felvonulás, néptánc-bemutatók, népdaléneklési verseny, kézműves vásár, koncertek és maszkfaragás is.

2. Hollókői Húsvéti Fesztivál (Hollókő, március 30-április 1.)

A Hollókői Húsvéti Fesztiválon „nő nem marad szárazon” – ahogy a rendezvény szlogenje szól, és valóban! Évente több ezer ember látogat ebbe a kis faluba, hogy a magyar húsvéti tradíciókat megismerje és átélje. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások, az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket Hollókőn ebben a három napban.

 
3. Budapesti Tavaszi Fesztivál (Budapest)

Idén szervezik a 44. Budapesti Tavaszi Fesztivált, amelynek során közel száz program várja a város számos pontján az érdeklődőket. A kortárs művészetek és műfajok izgalmas, interaktív keveréke vár a helyszíneken, amikbe bárki bekapcsolódhat. Az idei pontos program még nem nyilvános, de érdemes figyelni a hivatalos oldalukon a frissülő híreket.

 
4. Városligeti majális (Budapest, május 1.)

Ahogy évtizedek óta mindig, most is rengeteg program lesz a főváros legnagyobb közparkjában. Gyerekprogramok, koncertek, klasszikus vurstli, csónakázás és vízibiciklizés várja azokat, akik ezen a szerdai munkaszüneti napon egy kicsit kikapcsolódnának.

5. Tour de Hongrie (május 8-12.)

A Magyar Kerékpáros Körverseny idén is ötnapos lesz, ám a pontos útvonalról egyelőre még nincsenek információk. A  Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által meghirdetett profi, nemzetközi versenyre az egész világból érkeznek kerékpáros versenyzők. A csodás magyar tájnak köszönhetően minden évben nagyon látványos a viadal.

 
6. Gourmet Fesztivál (Budapest, május 24-26.)

Minden évben a budai Millenáris Parkban szervezik meg a Gourmet Fesztivált, aminek mindig más és más témát adnak. Idén is érdemes kóstolni, koccintani és együtt átélni a gasztronómiai élmények egész sorát, hiszen neves séfek magas minőségi alapanyagokból és a legmodernebb főzési technikákkal készített fogásai várják a látogatókat.

7. Coldplay koncert (Budapest, június 16., 18., 19.)

A brit rockzenekar 2024-ben egymás után három koncertet is ad a Puskás Arénában. A Music Of The Spheres World Tour turné keretén belül rendezett koncertekre 20 ezer és 54 ezer forint közöttiek a jegyárak, amiket itt tudsz megvásárolni

8. Múzeumok Éjszakája (június 22.)

Ez az este a kultúráról és a múzeumok ünnepléséről szól. A nyári melegben átsétálhatunk egyik galériából a másikba kezünkben egy hűs itallal. A Múzeumok Éjszakáján kultprogramok, kiállítások, koncertek, interaktív programok és még sok meglepetés várja a látogatókat.

 
9. VeszprémFeszt (Veszprém, július 16-20.)

A VeszprémFeszt minden évben nagyon igényes és színes zenei felhozatallal várja a fesztiválozókat, idén már biztosan fellép a Milky Chance, Gregory Porter, Toto, a Caravan Palace és Paloma Faith. A veszprémi programsorozat egyik nagy vonzereje a Balaton közelsége, hiszen két remek koncert között fürödhetünk egyet a tóban.

10. Kékszalag (Balatonfüred, július 18.)

Az idei, 56. Kékszalag vitorlásverseny július 18-án, 9 órakor rajtol el Balatonfüredről. A világ minden tájáról érkeznek nézők erre a megmérettetésre, hiszen ez Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye. Ha az egész vitorlás mezőnyt szeretnéd látni verseny közben, akkor menj el Balatonakarattyán a Magaspartra, mert onnan egyedülálló panoráma tárul eléd.

 
11. Művészetek Völgye (Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörögd, július 19-27.)

A 33. Művészetek Völgye ezúttal is három helyszínen várja azokat, akik családias környezetben, de a fesztiválok minden előnyét élvezve szeretnének kikapcsolódni. Legyen szó szinte bármilyen művészeti- vagy éppen zenei műfajról, a tíznapos fesztiválon, mindenki talál a kedvére való programot. Idén biztosan fellép a Bagossy Brothers Company, a Parno Graszt, az Elefánt, a 30Y, Beton.Hofi, a Bëlga és a Punnany Massif is.

12. Ed Sheeran koncert (Budapest, július 20.)

A brit zenész egyszer már fellépett nálunk a Szigeten, de akkor csak egy rövid, egyórás koncertet adott. Idén július 20-án a Puskás Ferenc Stadionban újra koncertezik, az előadásra 25 ezer és 50 ezer forint közötti összegért vásárolhatunk jegyet.

13. Strandok éjszakája (július 27.)

Idén tizenötödik alkalommal rendezik meg a magyar fürdők és strandok éjszakáját, az eseményt a Magyar Fürdőszövetség indította útjára. Az esemény célja, hogy megismertesse a külföldi és belföldi turistákkal a hazai fürdőkultúrát. A fürdők éjszakáján hosszabb nyitvatartás, programok, kedvezmények várnak minden érdeklődőt az ország több tucat fürdőjében.

14. Anna-bál (Balatonfüred, július 27.)

A balatonfüredi Anna-bál az ország egyik legrégebbi bálja, a rendezvény a Anna Grand Hotelben lesz. A bál feleleveníti a polgári Magyarország egyik leggazdagabb időszakát, a Reformkort. A tradicionális esemény csúcspontja a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása, amelyre éjfél után kerül sor, de addig is a hajókikötő előtti Vitorlás téri utcabálon szórakozhat a közönség.

15. Debreceni virágkarnevál (Debrecen, augusztus 15-21.)

Az augusztus 20-i, Debrecen belvárosában megrendezendő nagyon látványos  virágkarnevál felvonulási útvonalára jegyet kell venni. A tribünökről végigkövethetjük a színes virágkocsikat és a látványos táncos show-t, de ha már Debrecenben vagyunk, akkor a fürdőbe is érdemes ellátogatni.

 
16. Sziget Fesztivál (Budapest, augusztus 7-12.)

„A Sziget az a hely, ahol mindent szabad, de semmi nem kötelező.” – több, mint 30 éve ezzel a szlogennel indult a fesztivál és maradt is az, ami: a Szabadság Szigete, ahogy említik szerte a világon. Idén biztosan fellép a Szigeten például Sam Smith, Martin Garrix, Stormzy és az Artbat, de a fellépők listája folyamatosan frissül.

17. Augusztus 20-i ünnepi programsorozat (Budapest, augusztus 20.)

Az államalapítás ünnepén már korán reggel elkezdhetjük járni Budapest belvárosát, mert lépten-nyomon látványos műsorokba, megemlékezésekbe, show-kba ütközhetünk. Napközben érdemes a Budai várban a Mesterségek Ünnepét (aug. 17-20.) is megnézni, ahol hagyományos, magyar kézműves portékákat szerezhetünk be.

18. Forma-1-es Magyar Nagydíj (Mogyoród,  július 19-21.)

A Hungaroring ma már autóversenyek és motorkerékpár-bajnokságok sorának ad otthont. A hazai Forma–1-es versenyen 70 kört kell menniük a pilótáknak, a dobogósok és a csapatgyőztesek Herendi vagy Hollóházi porcelánkupákat és tálat kapnak a verseny végén. Sok versenyző szerint a miénk a legjobb, leglendületesebb Formula–1-es pálya a világon.

 
19. Budapesti Borfesztivál (Budapest, szeptember 12-15.)

Impozáns helyen, a Budai Várban rendezik meg minden évben a szüreti időszak legnevesebb borfesztiválját. A borok szerelmesei idén is elismert hazai borászatok változatos bor- és pezsgőkínálatából kóstolhatják meg hazánk borkultúrájának kiváló tételeit, a Gourmet udvarban pedig prémium minőségű ételek és fantasztikus fogások színes választékából szemezgethetünk.

20. Adventi vásárok (Budapest, november közepétől december 24-ig)

A két legnagyobb belvárosi vásár idén is sok-sok finomsággal és vásárfiával várja azokat, akik szeretnének az ünnepekre hangolódni. A Vörösmarty téren kisebb forgatagra, a Bazilikánál nagyobb vásárra és egy hangulatos jégpályára lehet számítani.

| Forrás: SzeretünkUtazni.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Májusi BETA aranyat ér!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

HY-FCELL, Stuttgart, 2024. október 8-9.

HY-FCELL, Stuttgart, 2024. október 8-9.

More details
Köszönjük Tóalmás!

Köszönjük Tóalmás!

More details
eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri! 2024. június 6.

eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri! 2024. június 6.

More details
Kortárs Művészeti Fesztivál, 2024. május 17-19.

Kortárs Művészeti Fesztivál, 2024. május 17-19.

More details
Balatoni Hal- és Borünnep, 2024. május 17-20.

Balatoni Hal- és Borünnep, 2024. május 17-20.

More details
Szegedi Borfesztivál - Szeged Napja Ünnepségsorozat, 2024. május 16-26.

Szegedi Borfesztivál - Szeged Napja Ünnepségsorozat, 2024. május 16-26.

More details
Soproni Sörnapok, 2024. május 12-19.

Soproni Sörnapok, 2024. május 12-19.

More details
Dívák és ikonok - Új időszaki kiállítás a Zene Házában

Dívák és ikonok - Új időszaki kiállítás a Zene Házában

More details
Artmozik éjszakája, 2024. május 17.

Artmozik éjszakája, 2024. május 17.

More details