2024. április 26., péntek - Ervin

Heimtextil - Frankfurt, 2018. január 9-12.

2017-12-11 1973

culture 1702018. január 9-12. között várja látogatóit Frankfurtban a lakás- és közületi textíliák világvására, a Heimtextil. A világ minden részéről érkező 3000 kiállító 20 csarnokszinten vonultatja fel a lakástextilek és a közületi textíliák teljes skáláját. A Heimtextil ugyanakkor az egész világon egyedülálló szerződéskötési platformként is szolgál.

Hasznos találkozóhelye az ágazat nemzetközi képviselőinek is – hangsúlyozta Sabine Scharrer, a Heimtextil igazgatója a budapesti szakmai konferencián.

A Design live témakör közel 250 nemzetközi textiltervező, míg a digitális nyomtatási technológia az új műszaki megoldások egyedülálló bemutatkozásának platformja. A lakástextíliák kínálatában 1500 késztermék-gyártó várja a Bed, bath & table konfekcionált termékek iránt érdeklődőket.

trendspot retail jlv 031

Különbemutató: Interior.Architecture.Hospitality – új néven a közületi textíliák

  • Egyedi megoldások a belsőépítészek, lakberendezők és más szakemberek számára.
  • A különbemutatót konferenciák, vezetett bejárások, sajtóbeszélgetések színesítik.
  • Újdonság: textíliák és kiegészítők állatok számára: kutya- és macskaágyak, párnák, pihenő takarók, pórázok, és még sok minden más.

The future is urban: A jövő a városoké

  • A Heimtextil bemutatja a 2018/19 évekre vonatkozó trendeket
  • Négy, úgynevezett „Space” jeleníti meg az elkövetkezendő életstílus-trendeket, valamint számos úttörő projektet és kreatív munkát mutat be.

culture clash 081

The Flexible Space – A rugalmas tér

Ez az életstílus irányzat olyan, nagyvárosokban lakó embereknek mutat megoldásokat, akik modern nomádként egyre kisebb méretű lakásokban laknak. Dizájnerek, építészek és tervezők kreatívan viszonyulnak a helyzethez, és mozgatható, adaptálható dizájnnal optimalizálják a rendelkezésre álló teret.

The Healthy Space – Az egészséges tér

Régóta tudjuk, milyen nagy hatást gyakorolnak közérzetünkre a terek, ahol élünk, dolgozunk, tanulunk és kikapcsolódunk. Dizájnerek, építészek és anyagkutatók lázasan keresnek olyan innovatív megoldásokat, amelyek egészségünket, elégedettségünket, figyelmünket és teljesítőképességünket szolgálják. Kezdve a növények belsőtéri elhelyezésével, egészen az új wellness irányzatok felhasználásával, az egészséges élettér mindinkább teret hódit.

bath modernstyle jlv 06

The Re-Made Space – Az újratervezett tér

A városiasodás legújabb jelensége a rendkívül gyorsan növekvő hulladékmennyiség. A történelemben először, a szeméttermelés gyorsabban nő, mint maga az urbanizáció. Ahhoz, hogy boldoguljunk ezekkel az abnormális szeméthegyekkel, fel kell ismerniük a jövő városainak, hogy a hulladékot erőforrásként kell felhasználni. Ezáltal lesz hulladékunk az új design kiindulópontja.

The Maker Space – Az alkotó tér

A „Csináld magad” mozgalom forradalmat vált ki a belsőtéri-design-tárgyak előállításában. Megvan benne a potenciál, hogy a termelést - első sorban a digitális gyártástechnológia demokratizálásának köszönhetően -  alapjaiban megváltoztassa. DIY-használati utasítások, hozzáférhető források és a letölthető design teszik lehetővé, hogy mindenki mindenhol a saját, személyre szabott termékeit elkészítse. Mindezek mellett, a trend-szakemberek öt olyan témát dolgoztak ki, melyek kitekintést adnak a 2018/19 évi szezonra ajánlott színekre, anyagokra és design elemekre:

trendtable 2017 4396

Relax/Recharge- Kikapcsolódás/feltöltődés

Köztudott, hogy a színek befolyásolni tudják a hangulatokat és érzéseket. Az általános véleménnyel ellentétben bebizonyosodott, hogy a kék fény izgatólag, a piros nyugtatólag hat. A Relax/Recharge egy olyan transzformatív design irányzat, amely a szín erejét ahhoz használja, hogy az ingerek sokaságával elárasztott lakásokban az energiagazdálkodást egyensúlyba hozza. Ily módon a falak, járófelületek és a bútorok is színekben pompáznak.

Perfect Imperfection - Tökéletes tökéletlenség

A világ legrégebbi színezőanyagát, az indigót sok aktuális márka és design tervező használja előszeretettel. Újból felfedezik az indigószíneket és ennek a mélykék színnek a tökéletlenségét kihasználva, sok árnyalatát alkalmazzák. A Wabi-Sabi japán filozófiájából („A tökéletlent elfogadni”) kiindulva, az anyagok és termékek előállításának nyomát felfedik. Az ecsetvonások és varratok láthatóvá válnak, s így ezeket az alkotó munka költői dokumentálásaként üdvözölhetjük.

wall jg 05

Soft Minimal - Lágy minimalista

A városi lakberendezési rendszerek multifunkcionálisak és alkalmazkodóképesek. Ez a stílusirányzat olyan lakberendezési tárgyakra koncentrál, amelyek funkcionalitásukkal lenyűgöznek, és egy életre szolgálnak bennünket. Nyugalmat sugárzó, kényelmes anyagok – mint a pamut, a filc, a len és a buklé –teszik melegebbé és személyesebbé a minimalista lakást.  A halvány pasztellszínek és a természetes tónusok visszafogott palettája – kiegészítve a matt feketével – biztosítják az időtlen eleganciát.

Adapt+Assemble - Alkalmazkodás+összeállítás

Mindenféle felesleges cifrázástól mentesen, olyan geometriai és cserélhető anyagok jellemzik a design-t, amiket könnyen lehet becsomagolni és szállítani – megkönnyítve ezzel az utazást vagy akár a költözést is. Az alkalmazott textiltechnikák egyszerűek és megbízhatóak. Az otthoni igényeknek megfelelően gondolták újra és alakították át az ipari anyagokat. A játékos megjelenésről az élénk alapszínek gondoskodnak.

window tf 05

Urban Oasis - Városi oázis

A belső tereket zöld oázissá változtatják a dizájnerek azzal a céllal, hogy a természet segítségével a jó közérzet egy új szintjét hozzák létre. A legpihentetőbb szín a szemnek a zöld, ezért pompás, zöld satírozásokat használnak, hogy ezzel a testet és a lelket felfrissítsék. Sötét erdő- és zsályazöldet kevernek matt rózsaszínnel. A természetet utánzó textúrák biztosítják a tökéletes összhangot.

Magyarországi Képviselet:

BD-Expo Kft., Máté Szilvia
Tel.: 1/346-0273,
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.messefrankfurt.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details