2024. május 2., csütörtök - Zsigmond

Archívum

Ünnepek Depostore-módra: kellemes vásárlás, kellemes áron

2017-12-19 562

dnagylaszloA háztartási gépek és elektronikai cikkek szezonja javában zajlik. A karácsonyi forgatagot szemlélve felmerül a gondolat, vajon milyen szempontokat érdemes szem előtt tartanunk, ha mosógép, hűtő, tévé vagy más műszaki cikk vásárlására adnánk a fejünket az ünnepek előtt. Cikkünkben D. Nagy László mérnök-közgazdászt, a Depostore műszaki áruház tulajdonosát kérdeztük, hogyan vásároljunk jó ár-érték arányú műszaki termékeket.

– A raktárcsarnokukban tett látogatásaink alkalmával a kétkezi munkából szólítottuk el – ennyire fontos Ön számára az áru illetve az értékesítés? Nem fárasztó  egy cégvezetőnek, hogy minden területen kiveszi a részét a munkából?

– A saját cég mindig sokkal nagyobb felelősséggel jár, egy kicsit a „gyermeke” is az embernek – ez nyilván a hozzáálláson is meglátszik. Egyébként meg szeretem végigjárni az üzleti folyamatokat és első kézből tapasztalatot szerezni, így az üzlethelyiségben vagy a webshop-értékesítésben is gyakran részt veszek.

– Mielőtt elszaladunk háztartási gépet vásárolni, mire figyeljünk, és hogyan tudjuk eldönteni, valóban jó vétellel találkoztunk-e?

– Karácsony környékén szinte minden üzletben vannak akciók, de úgy látom, hogy a vásárlók vagy az ár, vagy a reklámok részinformációi alapján próbálnak döntést hozni. Személyes tapasztalatom az, hogy egyik sem szokott sikerhez vezetni. Érdemes e helyett jól körüljárni, illetve átgondolni: mik az igényeink, milyen technikai paraméterekkel és ár-érték aránnyal rendelkezzen az adott termék! Ehhez elengedhetetlen a szakmai segítség, egy jó eladó ebben tud támogatást nyújtani, a gyors vásárlásra való rábeszélés helyett.



– Mi a helyzet a vásárlókkal, melyik szempontok alapján döntenek inkább?

– Ez egy bonyolult kérdés. Vannak, akik számára nem elsődleges szempont az ár, valamire költeni akarnak. Ellenben vannak azok a vásárlók, akik szeretnének jó készüléket kapni, de mindenképpen 25-30%-al olcsóbban. Végül vannak, akik konkrétan egy terméket keresnek, amelyről részinformációkkal rendelkeznek hallomásból, vagy reklám alapján – de nem biztos, hogy tényleg erre van szükségük! A legtöbb esetben a vásárló nem egy konkrét terméket szeretne, inkább néhány paraméter vagy tulajdonság fogalmazódik meg benne, amihez viszont nekünk kell a legjobb választást kínálni. Például egy kéttagú „családnak” nagyon tetszik, hogy 9kg ruhatöltet fér el egy mosógépben. Eladhatjuk nekik természetesen, de számukra nem ez lesz az ideális választás. Épp ezért figyelünk a megelégedettségre, és kellő információval látjuk el a vevőt ahhoz, hogy reálisan átlássa, két fő részére kihasználatlan lesz a készülék, és gazdaságtalan döntést hozhatnak, ha megvásárolják. Ellenben ajánlunk gazdaságosabb és a felmért igényeknek megfelelőbb konstrukciókat.

– Érdemes e személyesen boltban vásárolni, vagy a trendeknek megfelelően webáruházban?

– A webshopok általában kedvezőbb áron kínálják a termékeket, hiszen nem kell üzletet fenntartaniuk. Az üzletben viszont megtekinthető, könnyebben szemrevételezhető az áru, ami szintén fontos szempont, tartós árucikkek vásárlása esetén különösen. A Depostore ezt úgy hidalja át – sok más céggel ellentétben –, hogy az üzlet és a webshop árai javarészt megegyeznek. Ezen kívül nálunk a vásárlóval való közvetlen kapcsolaton van a hangsúly. Azok számára, akik interneten vásárolnának inkább, nagy felbontású képeket küldünk a kiválasztott termékről, amely nem illusztráció, hanem valóban az az áru, ami az otthonukba érkezik majd meg. Ezzel, illetve a telefon vagy chat kapcsolaton keresztüli tájékoztatással, és az internetes vásárláshoz adott segítséggel igyekszünk minden felmerülő kérdésre válaszolni, hogy a vásárlás élményét minél személyesebbé tegyük.

– Vásárlás előtt mennyire jellemző, hogy szakmai tanácsot kérnek Önöktől?

– Sajnos nem jellemző, és ez is egy buktatója lehet műszaki áru vásárlásakor az ideális döntésnek. A reklámok ugyanis sokszor irreális igényeket támasztanak. Például egy A++ és A+++ energiaosztályú 8kg ruhatöltetes szárítógép között megközelítőleg 50 ezer forint az árkülönbség. Az élettartam megfelelő karbantartás mellett körülbelül 5-7 év, az évi energiamegtakarítás 100kw/év körül realizálódik, átlagos használat mellett. Ez azt jelenti, hogy 3 750 Ft-ot spórolhatunk a takarékosabb készülék vásárlásával évente. Tehát nem térül meg a drágább termék árkülönbözete. Erre a legtöbb helyen nem hívják fel a vásárló figyelmét, mi viszont szeretünk a vevők fejével gondolkozni, és olyan információkat is átadni, amelyek érthetőbbé és racionálisabbá teszi a választást.

– A karácsonyi árversenyben mi a reális kedvezmény, hol van a korrekt kínálati ár „alja”?

– Erre inkább azt a választ adnám, hogy mi alapvetően kedvező árakban és csomagajánlatban gondolkodunk, így sokkal nagyobb árengedmény realizálható. Több konyhai kisgép együttes vásárlása esetén például még kedvezőbb csomagárat biztosítunk a vevőinknek. Így a választás szabadsága mellett a háztartási robotgéptől a kenyérsütőgépen át a kávéfőzőig minden terméket még alacsonyabb áron kapnak meg.


D. Nagy LászlóNévjegy: 

D. Nagy László
Kvalifikációk: gépészmérnök, közgazdász, ügyvezető-cégtulajdonos 
Üzletág: műszaki elektronika, háztartási kis- és nagygépek
Webáruház címe: www.depostore.hu


 Kapcsolódó tippek:

 

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Palacsintamajális és Grillparádé, 2024. május 1.

Palacsintamajális és Grillparádé, 2024. május 1.

More details
Majális az Északi Járműjavítóban, 2024. május 1.

Majális az Északi Járműjavítóban, 2024. május 1.

More details
Tabán fesztivál, 2024. május 1.

Tabán fesztivál, 2024. május 1.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
VII. Kézműves-Sör-Majális, 2024. április 30- május 1.

VII. Kézműves-Sör-Majális, 2024. április 30- május 1.

More details
Komáromi Napok, 2024. április 26. - május 1.

Komáromi Napok, 2024. április 26. - május 1.

More details
Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

More details