2024. május 4., szombat - Mónika

Archívum

Top 10 közösségi média marketing trend 2017-re

2017-01-10 1641

magyar marketing fesztivalA 2017-es év is rengeteg lehetőséget rejteget! Tény, ha valaki nem ismeri a legújabb változásokat, trendeket az lemarad a piaci versenyben. Ezért izgalmas a IV. Magyar Marketing Fesztivál meghívása 2017.01.26-ra, ahol egy "tartalmas" nap keretében lehet elkezdeni a felkészülést a 2017-es év üzleti- és marketing kihívásaira, újdonságaira.

Live streaming video

2004-ben a Youtube még szenzációnak számított, hiszen az volt az egyetlen elérhető csatorna arra, hogy feltöltsünk és megnézzük a videókat. Alig telt el 12 év és a mindenki zsebében ott lapuló mobiltelefonok lettek a közvetítő eszközök: és már nemcsak az előre felvett, és szerkesztett verziójú videókat látjuk, hanem a nyers valóságot is. Egy újabb csatorna, ami alkalmas arra, hogy hass a közönségedre, és bizalmat építs azzal, hogy valódi, szűretlen tartalmat osztasz meg.

A chatbotok megváltoztatják a beszélgetéseinket

A mesterséges intelligencia korszakában minden arról szól, hogyan építsük be az emberi tudást a gépekbe. Az egyik ilyen, előremutató applikáció a Facebooké, mely hihetetlen lehetőségeket biztosít a marketingeseknek. A Facebook Messengeren belüli ún. chatbotok pontosan arra lesznek tervezve, hogy képesek legyenek válaszolni a legtöbb vevő által feltett kérdésre emberi beavatkozás nélkül. Ez a megoldás segít majd abban, hogy szorosabb kapcsolatot tarts a vevővel, értékesítési folyamatot támogass – mindezt személyzeti költség nélkül. Ez nem a jövő, ma már a legnagyobb cégek elkezdték használni a chatrobotokat – Magyarországon is.

Lejáró közösségi tartalmak

Az online figyelem felkeltésére és megtartására mindig hatalmas volt, hiszen minden vállalkozás legnagyobb kihívása kitűnni a tömegből, és elnyerni a figyelmet, miközben látszik, hogy az eddig használt és bevált marketingtaktikák már nem fognak úgy működni, mint eddig. A Snapchat úgy döntött, taktikát vált, és olyan tartalmakat készítenek, amik – idővel – elvesznek: a látogatók tisztába vannak azzal, hogy (24 órára) limitálva van az idejük a tartalmak megtekintésre, mielőtt azok eltűnnek. Ezt az előremutató trendet mindenképp ki kéne próbálnod, és le kellene tesztelned a későbbi digitális média kampányaid során.

Az organikus közösségi forgalom egyre nehezebb lesz

A figyelem magadra irányítása, és a figyelem fenntartásánál nincs fontosabb az online világban. Ezt eddig elérted a lájkokkal a Facebookon: nem kellett se könyörögnöd, se fizetned érte, de ez éppen most változik. A Facebook, az Instagram és a többiek sem időrendi sorrendbe teszik ki az idővonalra a frissítéseket, és amíg nem húztad elő a hitelkártyád – szinte –, láthatatlanná tesznek: egy ideje a közösségi médiára is úgy kell tekintened, mint egy fizetős hirdetési felületre.

Ez a tendencia sok üzletet arra kényszerít, hogy visszatérjenek a digitális alapokhoz. Mi tehát a marketinges feladata?

  • Mindent meg kell tenni, hogy minél előrébb kerülj a Google találatok között
  • Készíts email-listákat, hogy elérd a saját közönséged anélkül, hogy a Google vagy a Facebook „beleszólhatna”
  • Dolgozz keményebben a kialakulóban lévő, fejleszthető képességeken, ez az új művészete és tudománya a marketingnek.

Itt az ideje, hogy elkezdj új csatornát kialakítani, és nem csak a közösségi médiába fektetni minden energiád és pénzed.

A megszemélyesítés lesz előnyben

Míg az eszközök, programok egyre okosabbak, az emberek egyre ellenállóbbak az általános tartalmakkal kapcsolatban: ezért a személyes és releváns tartalmak és a hirdetések válnak fontossá.

A Facebook úgy célozza a hirdetéseket, hogy tudja, merre jártál az elmúlt időben az interneten, milyen oldalakat néztél meg, így a kampányok kiválasztásának taktikája a te érdeklődési területed lesz. Azokat a releváns tartalmakat mutatja meg, aminek a legnagyobb a keresési rátája.

A digitális marketing automatizációja eszközöket és adatokat is biztosít ahhoz, hogy a jó tartalmat juttass el, jó időben, a jó közönséghez.

Átláthatóság és a közösség ereje

Ha hibáztál, vagy panasz érkezett a cégedre, eddig zárt ajtók mögött zajlottak: telefonon, levélben, e-mailben. A közösségi csatornák azonban kiteregetik a szennyest.

A Facebookon értékelni lehet a szállodát, az éttermet. Az átláthatóság lesz az új üzleti paradigma. Bár ez veszélye a közösségi médiának kritika esetén, ugyanakkor a legnagyobb segítség a marketingben, ha az elégedett ügyfelek ajánlani akarnak Téged.


A 2017-es év is rengeteg lehetőséget rejteget! Tény, ha valaki nem ismeri a legújabb változásokat, trendeket az lemarad a piaci versenyben. Ezennel meghívunk Téged a IV. Magyar Marketing Fesztiválra, 2017.01.26-án, hogy egy napot tölts velünk és készülj fel a 2017-es év üzleti- és marketing kihívásaira, újdonságaira. 16 előadó, moderált kapcsolatépítés, 40+ kiállító, workshopok, „Milliárdosok klubja”. Egy évben csak 1 alkalommal: www.marketingfesztival.hu (x)



(Forrás: Magyar Marketing Fesztivál - 24.hu)

 

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Kisvasutak napja: felejthetetlen utazás kicsinek és nagyoknak

Kisvasutak napja: felejthetetlen utazás kicsinek és nagyoknak

More details
Új képzőművészeti kiállítás több mint 80, ritkán látható Munkácsy-festménnyel

Új képzőművészeti kiállítás több mint 80, ritkán látható Munkácsy-festménnyel

More details
Itt az első Debrecen Art Week, 2024. május 9. és 12.

Itt az első Debrecen Art Week, 2024. május 9. és 12.

More details
Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, 2024. május 24-25.

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, 2024. május 24-25.

More details
Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

More details