Gyereknapi programok Budapesten - 2005 Nyomtatás E-mail

A budapest.hu összegyûjtötte azokat a programokat, melyeket a 2005. évi Nemzetközi Gyermeknap alkalmából rendeznek meg a hétvégén a fővárosban a teljesség igénye nélkül...

 

 

Városligeti Gyermeknap

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen immár tizenötödik alkalommal rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatát a budapesti Városligetben május 28-29-én. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az őt támogató cégek, szervezetek és magánemberek segítségével tizenöt éve segít fizikailag és értelmileg sérült, árva és más rászoruló gyerekeken, fiatalokon. A Szolgálat minden évben - így idén is - maga is meghív a gyermeknapi rendezvényre közel 1000 nehéz sorsú gyermeket magyarországi SOS-gyermekfalvakból, illetve a határainkon túlról - Romániából, Boszniából és Kárpátaljáról: utazásukat megszervezi, szállásukat és ellátásukat biztosítja.

A Gyermeknap programja

1. Petőfi Csarnok külső színpada (május 29.): koncertek (rock, pop, ragtime, funky, folk)

Fellépők: Odessa Klezmer Band, Nikola Parov és a Balkán Symantic, Siesta, Fair Play, Keresztes Ildikó, Sun City, Pa- Dö-Dö, Bon-Bon, Budapest Ragtime Band, Varga Zsuzsa, Nagy Edmond

2. Petőfi Csarnok belső színpada (május 29.): vendéggyermekek mûsora, a Palesztin Nagykövetség által szervezett néptáncegyüttes bemutatója, japán harcmûvészeti bemutató a Japán Nagykövetség szervezésében, Csokitőzsde és Szamos Marcipán-szobrászat, görög, ír, moldvai táncház, Disco Party (DJ Kiss Joe).

A Petőfi Csarnok területe kitûnően alkalmas a mozgásukban bármilyen módon korlátozott fiatalok kultúrált szórakozására is - ez egy biztos pont, ahol bármikor megpihenhetnek.

A belső színpadon határon túli és magyarországi fiatalok lépnek fel 10-12 óra közt „Tiétek a színpad” címmel, majd érdekes kultúrákba nyerhetünk betekintést a Palesztin és a Japán Nagykövetség jóvoltából.

Mindezt követően az alkotókedvvel bíró gyermekek kipróbálhatják kézügyességüket a Szamos Marcipán rendhagyó és népszerû programjának keretében, ahol számos finomság és meglepetés várja őket. Délután 17-21 óra közt a Maskarades, Greenfields és a Tatros együttes tart táncházat a görög, ír és moldvai népzene kedvelőinek. S aki még további táncos mulatságra vágyik, részt vehet DJ Kiss Joe fergeteges disco-partyján 21:30-tól éjfélig!

3. Világzenei Színpad (május 29.): hagyományőrző muzsika és tánc, énekelt versek a Kis Napozóréten

Fellépők: BRAN együttes, Üsztürü zenekar, Misztrál együttes, Greenfields együttes, Sebő együttes, Arasinda, Tatros együttes, Irish Rovers

4. Mackó Zsibongó (május 29.): zenés-mesés gyermekelőadások, bohócmûsor, kézmûves foglalkozások, arcfestés.

Fellépők: Fabula Bábszínház, Portéka Színpad, Aranyszamár Társulat, BRAN együttes, Mikola Péter, Széltolók együttes

5. KRÉTA Színpad (május 28-29.):

Bohócmûsor, bábelőadás, Kaposvári Rockszínház előadása (musical részletek), Csonka András koncert, kérdezz-felelek játékok, játszóház, üvegfestés, álarckészítés.

6. OTP Junior Kalandrét és mozgó fogászati busz (május 28-29.)

Az OTP Junior Kalandrét színpadán: Széltolók együttes, Trambulin Színház, Sándor Szilva és az ART’sOK Táncstúdió musical- és táncelőadása, bûvészmûsor, Ezüst Farkas Harcmûvészeti Egyesület taekwondo bemutatója, UTE Tornaszakosztály tornabemutatója, bohócmûsor, Õrs Vezér téri Női Fitness Klub fitball, aerobic, fitness előadása, BS Dance Duó fashion dance előadása, gyermek kareoke, Anikó Dance Csoport fashion dance bemutatója, Lauder Javne Klezmer Kids koncert, Minerva Tánccsoport modern tánc bemutatója, akrobatikus rock & roll, Sportess és az Utánpótlás csapata, az Ózdi Delfin Lányok (Beszterczey Magániskola tanulói) akrobatikus showtánc bemutatója.

OTP-Játékpark: Trambulin Jumping, légvár, vetélkedők (kártyavetés, reflex-fa, kártyatábla, stb.), arcfestés, kézmûves foglalkozás.

OTP mozgó fogorvosi rendelő

Az országban egyedülállóan felszerelt mozgó fogászati rendelő várja a gyermekeket 10-18 óra között! Ingyenes fogászati szûrés, szaktanácsadás.

7. Nemzetek Utcája (május 29.) - bemutatkoznak a Budapesten akkreditált nagykövetségek, kulturális intézetek

Idén Bulgária, Ciprus, Dél-Afrika, Egyiptomi-Arab Köztársaság, Észtország, Fülöp-szigeteki Köztársaság, India, Japán, Lengyelország, Malajzia, Palesztina, Svájc és az Ibéro-Amerikai Asszonyok Társasága képviselteti magát a rendezvényen.

 

A programkínálatból:

· kvíz- és népi játékok

· különböző képzőmûvészeti tárgyak, fotók, festmények kiállítása

· néptáncbemutató

· harcmûvészeti bemutatók

· kalligráfia

· kézmûves foglalkozások

· rajzverseny

· gasztronómiai kóstoltatás

· az adott ország ismertetői, prospektusai, poszterei

8. Babarét (Baba-mama sarok a Halen Harper-a PAMPERS forgalmazója- támogatásával): Pihenő- és játszórét a legkisebbeknek és szüleiknek. A totyogóknak - 3 éves korig - fejlesztő játékok, pelenkázó, és egy kis nyugalom az árnyas fák alatt a gyermeknap színes forgatagában. Dr. Szarvas Dalma csecsemő- és gyermekgyógyász, két napon át ingyenes szaktanácsadással várja az idelátogatókat.

9. Buci Maci kuckója a Kis Napozóréten (május 28-29.)

Arcfestés, rajzok készítése, sokrétû, színes játéklehetőség Buci Maci ovijában!

10. Számítógépes sátor és Axerka-Land a Napozóréten (május 28-29.) - a T-Online és a HP támogatásával

A Hewlett Packard számítógépekkel, a T-Online internetvonal kiépítésével biztosít színvonalas szórakoztató programot a gyerekeknek, amely mellett Axerka-Land néven izgalmas labirintust mûködtet a gyermekek részére.

Antennna Hungária Futóverseny a Királydombon (május 29.) - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a FUTAPEST Klub szervezésében az óvodás és az általános iskolás korosztály részére.

Versenyszámok:

09.30- Általános iskolák alsó tagozatosainak futama (2500 m)

10.30- Általános iskolák felső tagozatosainak futama (2500 m)

11.30- Családok versenye (1 szülő és 1 gyermek) (2500 m)

12.30- Óvodások versenye (300 m)

Nevezés: 08.30 órától a helyszínen

Előzetesen nevező iskolák, amelyek legalább 20 főt indítanak a versenyen - kedvezményt kapnak -, illetve a csapat résztvevő tagjai jutalomban részesülnek.

12. Antenna Hungária Sportszínpad (május 28-29.)

Pom-pom-, musical előadások, a Dance Floor és a Fashion Dance hip-hop és funky mûsorai, az Ezüst Farkas Harcmûvészeti Egyesület Taekwondo-, a Minerva Tánccsoport modern tánc bemutatója, az Örs Vezér téri Női FitnessKlub csapatának step, fitball és aerobic mûsora, Harley Davidson bemutató, hastánc.

Wichmann Tamás, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Sportbizottságának tagja, kilencszeres kenu világbajnok, május 29-én, vasárnap délelőtt élménybeszámolóval és kvízjátékokkal vár minden érdeklődőt.

13.Gyermeknapi focikupa (május 28-29.)

Buzánszky Jenő bácsi (Aranycsapat) vezetésével erdélyi és magyar általános iskolai csapatok vetélkedése, mérhetik össze erejüket.

14. Reneszánsz udvar a Vajdahunyad Várában és a Mezőgazdasági Múzeumban (május 29.)

- Lovagi torna korhû jelmezekben

- Gyerekhajtók, gyereklovasok, pónifogatok bemutatója (Mészáros család)

- Gasztronómiai bemutató

- Kézmûves foglalkozások (gyertyaöntés, arcfestés, hennázás, gyöngyfûzés, ostorkészítés, fakard-és pajzskészítés)

- Kürtöskalácskészítés

- Játszóház

- Élő reneszánsz muzsika

- Hastáncbemutató

- Kirakodóvásár

15. Harley Davidson motoros bemutató (május 29.)- Petőfi Csarnok hátsó bejáratánál

Egész nap várja a Harley Davidson sátra lufikkal, „tuti” motorokkal, bátor kaszkadőrökkel, motoros kaszkadőr-bemutató.

Lélegzetelállító Harley Davidson motoros kaszkadőr showmûsor Erdős Csaba Streetfighter bajnok bemutatásában az Olof Palme ház előtt.

16. Cartoon Network játék- és rajzfilmsátor (május 28-29.)

-videófilmek vetítése

-pólófestés

-kvízjátékok

-Cartoon Network rajzfilmhősök folyamatos jelenléte

17. Lovasprogram a Magyar Lovasterápia Szövetség szervezésében

A terápiás lovaglás , lóápolás, különféle lovassportok megismerésének kiváló lehetőségét nyújtja a Magyar Lovasterápia Szövetség által szervezett egynapos program. Játékos vetélkedők, foglalkozások és értékes nyeremények várják az idelátogatókat!

18. Coca-Cola Ökopark

19. Nestlé Icecream játékváros

20. Chio és Wolf ugrálóvárak, bohócmûsor és arcfestés

21. Tûzijáték (május 29. este 10 óra)

 


 

Állati jó Gyermeknap

Az Egészségügyi Minisztérium, Oktatási Minisztérium, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium valamint az Országos Mentőszolgálat egymással karöltve egy (Állati jó) Gyermeknapot szervez a Fővárosi Állatkertben május 28-án reggel 9 órától.

Ízelítő a programokból:

A Gyermeknap keretében szombat délelőtt 10 óra 30 perckor 13 gyermekmentő-autó ünnepélyes átadására kerül sor. Ezek a mentőgépkocsik többletfelszerelésük, valamint továbbképzett személyzetük révén sürgősségi esetekben magasabb színvonalú ellátást képesek nyújtani a rászorulóknak.

Programok:

Rengeteg játék

Vitaminsarok

Zöldségszobrász verseny

Vakrepülés Színtársulat

Szórakozva tanulható szelektív hulladékgyûjtés

Gyermektánc és énekprogram

Bohócdoktorok

 

Gyereknap a Vidámparkban

Gyereknap alkalmából Harry Potter varázslatos világa, meglepetések és nyeremények várják a látogatókat a Vidámparkban.

A korábbi hagyományoknak megfelelően május 29-én, vasárnap a 14 év alattiaknak ingyenes a belépés a Vidámparkba, a többiek a legkedvezményesebb, 200 Ft-os jegyet vehetik igénybe.

 

 


 

Dunaparti gyerekparti a Mûvészetek Palotájában

Május 29-én a Mûvészetek Palotája és a Nemzeti Színház közösen tartja meg az idei gyermeknapi programjait Dunaparti gyerekparti címmel.

Programok

Belső színpad

10 óra: Köszöntés

10:15-11:00: kommunikációs játék

11:00-12:30: Halász Judit előadása

12:30-14:00: Színházi előadás, gyermekjátékok

14:00-15:30: Gyermek karaoke

15:30-17:00: Kováts Kriszta élő koncert

17:00-17:30: Kommunikációs játék, eredményhirdetés

Külső színpad

10 óra: Színpadnyitás

10:00-10:30: Formációs bemutatók

10:30-15:30: Tánctalálkozó díjnyertes produkciói

16:00-17:00: Megasztár bemutató

19:00-19:30: Mystery Gang élő nagykoncert (rockabilly)

19:30-tól: utcabál

Cimbora sarok, belső tér

10:00: Cimbora mûhely

13:00: Roma táncház

14:00: Népzenei mûsor

10:00-15:00: Reneszánsz- és óegyiptomi foglalkozás

Mûvészetek Palotája, I. emeleti tér

10:00-15:00: Rádiós mûhely és DJ bemutató

Mûvészetek Palotája, előtér:

10:00-15:00: Bohócok, lufihajtogatás

Mûvészetek Palotája, ferde lépcső

12:00: Mûvészsarok-zenemûhely

Külső tér:

10:00-18:00: szabadtéri játékok

Mûvészetek Palotája, földszint

10:00-16:00: Logikai és készségfejlesztő játékok, kézmûves bemutatók, mûvészeti mûhelyek

Mûvészetek Palotája, üvegterem előtér

10:00-16:00: hangszerbemutatók

Mûvészetek Palotája, I. emelet

10:00–16:00: Apró gyermekjátszótér, Cifra Palota játszótér

Mûvészetek Palotája, belső terek

10:00–16:00:Bohócok, népi játékok, animátorok

 

 


 

Gyereknapi forgatag a Millenárison

Kenderkóc Kézmûves Mûhely: tutajépítés és -úsztatás, mogyorófa szekér, terménybábok, rongybabák, tölcsérbábok készítése, dekupázs, papírmerítés, óriás falfirkák, mozaik festés, sárkányépítés és -eregetés, szabadtéri vidámságok, gumicukor kóstolás, Mindent járó malom és körhinta, interaktív kalandjátékok, Minimax Kölyökhajó…

Fogadó:

10.30 és 13.30 Minimax mozi

Szabadtéri színpad:

10.00 Gabalyda Bábszínház: Csodakút

13.30 Gágogó koncert

15.00 Budai Babszem Táncegyüttes, kísér a Mészáros zenekar

16.30 Huzella Péter és a KOR-ZÁR Együttes

18.00 Hevesi Tamás koncertje

Park:

11.00 Aprók tánca, muzsikál a Mészáros zenekar táncoltató: Halmos Kata

12.00 Berbencés Vándorszín: A szépen szóló pelikánmadár

13.00 Pásztorjátékok

Zenepavilon:

11.00 Szegedi Katalin, IBBY-díjas (az Év Illusztrátora-díj 2005) illusztrátor dedikál

15.00 Bányai Éva illusztrátor dedikálja Benedek Elek: Az aranyalmafa c. mesegyûjteményét

 

Gyermeknap a Parlament előtt

Gyereknap alkalmából a Parlament előtti parkolót óriási homokozóvá alakítják hétvégére.

A vasárnapi várépítő verseny mellett aszfaltrajz- és szappanbuborék-fújó bakjnokság, kézmûves-mûhely, arcfestés, filmvetítés, labirintus valamint báb- és gólyalábas mûsor várja a legkisebbeket.

 

 


 

Mindenki Gyermeknapja a WestEndben

Sztárvendégek részvételével rendez nagyszabású, színes játéknapot a United Way Magyarország a WestEnd Millennium Tetőkertben, május 29-én vasárnap, 10-18 óráig, Mindenki Gyermeknapja néven.

Az integrált nevelés jegyében együtt játszhat, örülhet, versenyezhet minden gyermek, függetlenül attól, hogy épen vagy fogyatékkal jött a világra; hogy kiegyensúlyozott, vagy bármely szempontból hátrányos helyzetû családban - netán otthonban - nevelkedik.

A United Way Magyarország idei, "II. Mindenki Gyermeknapja" ezt a nemes hagyományt kívánja folytatni. A WestEnd támogatói szerepvállalásának köszönhetően a Millennium Tetőkertben láthatják vendégül a kikapcsolódni vágyókat.

A szórakoztatásról zenés programok is gondoskodnak, de lesznek információs pontok, ahol civil szervezetek válaszolnak az érdeklődök kérdéseire. A szervezet számára kiemelten fontosaka fogyatékkal élő és más módon hátrányos helyzetû gyermekek és felnőttek, akiknek társadalmi integrációjához közös játékokkal, bemutatókkal, programokkal igyekszenek hozzájárulni.

A rendezvényen közremûködnek:

Novák Péter, Beleznay Endre, Animal Cannibals, Krisz Rudi, Ricsi Bohóc, Pest Megyei Vöröskereszt Ifjúsági Tagozat, Ability Park, ÉTA - Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok, Superkids Óvoda, Down Alapítvány, Screen Models, Optimista Klub, Csodalámpa Alapítvány.

 


 

Gyermeknap a Gyermekvasúton

A gyermeknap alkalmából május 29-én, vasárnap hagyományos, gyermeknapi programokkal várja a gyerekeket és szüleiket a Gyermekvasút és a Gyermekvasutasokért Alapítvány.

A rendezvény támogatói jóvoltából a 14 éven aluli gyerekek egész nap díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasút vonatain.

A gyermeknapon a vonatok rendkívüli, sûrített menetrend szerint közlekednek. Ezen a napon is közlekednek a gőzvontatású nosztalgiavonatok, valamint a nosztalgia motorvonati szerelvény.

Az állomásokon más és más, gyermeknapi programokkal várják a gyerekeket és szüleiket.

Széchenyi-hegy állomáson:

– „Kutyás mentés” tûzoltó bemutató

– családi vetélkedő

– „Előzd meg a Gyermekvasutat!” futóverseny

– Oriflame bemutató

– solymász bemutató egész nap

Csillebérc állomáson:

– hajtányozás

– fényképkiállítás

Virágvölgy állomáson:

– tájfutás tanösvény próba

János-hegy állomáson:

– „Küldj üzenetet ismeretlen barátodnak” lufiposta

– lufijátékok

Szépjuhászné állomáson:

– alkotó- és játszóház

Hûvösvölgy állomáson (a színpadi programokon kívül):

– tûzoltóautók bemutatója; kosaras-darus és hagyományos kocsik

– légvár

– modellvasút bemutató

– díjmentes jégkrém- és török édesség kóstoló

Program a

Hûvösvölgy állomás előtti színpadon

 

9:00

Térzene

 

9:30

Ifi show

Játékok

 

10:00

Hupikék törpikék

 

10:30

Kvíz

 

11:00

Játékok

 

11:30

Flórián Band (tûzoltózenekar) koncertje

 

12:00

Hupikék törpikék

 

12:30

Lux Fitness (fitness bemutató)

 

13:00

Svéd ifjúsági kórus mûsora

 

13:45

Harsányi Levente, Ganxta Zolee, Nacsa Olivér showja; tiszteletbeli gyermekvasutassá avatás

 

14:30

Animal Cannibals

 

15:30

Kvízjátékok díjainak sorsolása

 

16:00

Flórián Band (tûzoltózenekar) koncertje

 

16:30

Hupikék törpikék

 


 

 

Középkori Gyermeknap

A Csokonai Mûvelődési Házban szombaton Középkori Gyermeknap szerveznek.

"Várjuk az ifjú népet, hogy nálunk múlassa el a napot, hogy kipróbáljon mesterségeket, s magát különböző próbákon. Lesz még lovagi torna, agyagozás, nemezelés, raffiaékszer, bőrözés, népi hangszerkészítés és középkori zene. Mostani étkek helyett lészen törökméz, és lepény, finomságokkal. 16 órától táncház apró népeknek. Kapuvámot nem szedünk!"

A rendezvény ideje: 2005. május 28-án 10-17.30-ig

Cím: Csokonai Mûvelődési Központ, 1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.

 

 


 

Meghívó önkéntes akcióra

A Budapest Bank nevében ezúton meghívjuk Önt és kedves családját 2005. május 28-án, szombaton 9.00 - 13.00 óra között a Cseppkő Utcai Gyermekotthonban tartandó önkéntes akcióra, amelyen a Budapest Bank dolgozói a gyermeknap alkalmából

kialakítanak az intézmény számára egy strandröplabda pályát, megtisztítják és előkészítik a terepet egy játszótér létrehozásához, illetve kifestenek néhány helyiséget egy lakóotthonban.

Helyszín: 1025 Budapest, Cseppkő utca 74.

Amennyiben részese szeretne lenni az intézmény átalakulásának, kérjük családjával együtt tisztelje meg a rendezvényt jelenlétével, segítségével.

 


Hirdetés