Nyomtatás

Teljesen leállt az izraeli turizmus a harcok miatt

899

Izrael rekordszámú látogatóra számított 2023-ban, azonban a Hamász néhány nappal ezelőtti támadása szinte teljesen leállította az ország turizmusát: a hajótársaságok nem kötnek ki az izraeli kikötőkben, a légitársaságok felfüggesztették járataikat, az utazási irodák sorra mondják le programjaikat.

Az idei évben kiválóan alakult a turizmus Izraelben, miután az ágazat tavaly újra a növekedés útjára lépett. Az ország turisztikai miniszere szerint 2023 eleje rendkívül pozitívan indult: a koronavírus előtti 4,7 milliós látogatószámrekord megdöntése reális célnak látszott a Travel and Tour World információ szerint.

A Hamász terroristáinak hétvégi meglepetésszerű támadása azonban szinte teljesen leállította az ország turisztikai ágazatát: a Gázai övezet határánál egy zenei fesztivált rohamozott meg a Hamász, amin nagyjából 3000 fiatal vett részt. A váratlan támadásban a fesztiválozók közül több mint 200 ember vesztette életét, sokakat pedig túszul ejtettek. A Super Nova névre hallgató háromnapos rendezvényt nagyjából 10-15 kilométerre tartották a Gázai övezettől.

Az izraeli lakosság és a biztonsági erők számára is meglepő támadás után az ország hadserege gyors és határozott lépésekkel likvidálta a területére beszivárgott fegyvereseket, majd bombázta a Gázai övezetben a terroristák feltételezett központjait, valamint a kritikus infrastruktúrát.

Közben arról is érkeztek hírek, hogy az ország másik felében, Ciszjordániában és a libanoni határnál is összecsapások voltak az izraeli biztonsági erők és a határon átszivárgó Palesztin Iszlám Dzsihád nevű szervezet fegyveresei között.

A teljes cikk: Teljesen leállt az izraeli turizmus a harcok miatt

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek