Nyomtatás

Húsvéti programok a gödöllői kastélyban

2024-03-26 332

Az idei Ibolyanap és húsvét a kastélyban elnevezésű családi nap minden korosztályt különleges élményekkel vár március utolsó hétvégéjén, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A tavaszköszöntő fesztivál a húsvéti hagyományok megjelenítése mellett az épület leghíresebb lakójára,

Erzsébet királynéra is emlékezik. Sisi kedvenc virága köztudottan az ibolya volt, amely nem csak gödöllői lakosztályában, de a rendezvény nevében is visszaköszön. Az évről-évre ismétlődő rendezvény színes programokkal várja látogatóit!

https://kiralyikastely.hu/

Erzsébet 1867. május 11-én tekintette meg először a koronázási ajándékként nekik szánt gödöllői kastélyt. Az 1867-es koronázási szertartáson tett esküje I. Ferenc Józsefet rendszeres magyarországi tartózkodásra kötelezte. Ennek értelmében a magyar kormány a politikai központnak számító budai vár mellett pihenésre alkalmas, vidéki rezidenciák kialakításával akart az uralkodópár kedvébe járni. Ezek közül csak a gödöllői valósult meg.Magyarország legnagyobb alapterületű barokk kastélyát a XVIII. század közepén az ország egyik legtekintélyesebb főura, Grassalkovich I. Antal (1694-1771) építtette. A család kihalása után több tulajdonosa is volt. A magyar állam 1867-ben vásárolta meg, s egy gyors felújítást követően koronázási ajándékként adta I. Ferenc Józsefnek és Erzsébetnek a kastély és a park használati jogát.

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek