Nyomtatás

IV. Budapesti Halfesztivál 2016. február 12 - 14.

2016-01-22 1597

halaszleA IV. Budapesti Halfesztivál 2016. február 12-től 14-ig várja a halételek szerelmeseit új helyszínen, a budapesti Millenáris Parkban. Európa legnagyobb halfesztiválján az idei évben több mint 200 kiállítóval találkozhatnak, akik számos különlegességgel, például szegedi óriásbográccsal és óriás harcsasütéssel készülnek.

A szervezők ígérete szerint a gasztrofesztiválon minden halból lesz, még a kolbász is. A látogatók világkonyhával, halászléfőző versennyel, a legkiemelkedőbb hazai séfek halpárbajával és külföldi halételekkel is találkozhatnak.

"A fesztivállal mindenekelőtt ösztönözni szeretnénk a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére. Az idei rendezvényen kitüntetett figyelmet kap a szürkeharcsa, vizeink legnagyobb hala. Fontosnak tartjuk azt is, hogy túllépve a hagyományos halászlé fesztiválokon, a klasszikus hazai gasztronómián túl egy kis egzotikumot csempésszünk az eseménybe. A jellegzetes magyar halételek mellett korábban kis ázsiai orosz hangulattal fűszereztük a kínálatot. A nagy sikerre való tekintettel a IV. Budapesti Halfesztivál palettáját még inkább színesebbé tesszük, ugyanis a magyar ízek mellett nem csak az ázsiai -, hanem a nemzetközi különlegességekre is nagy hangsúlyt fektetünk. A rendezvényen megtalálhatóak lesznek az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve, az egzotikus Sushi-n, a Pad Thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinon (tengeri süllő), az afrikai tüdős harcsa szalámin át egészen az amerikai Fish& Chipsig" - mondta Necz István, a IV. Budapesti Halfesztivál főszervezője, aki hozzátette: sa rendezvénnyel szeretnék a látogatókat ráébreszteni a Duna természeti értékei (halállomány, árterek, természetes ökológia) és vizei tisztasága védelmének fontosságára.

Mint minden évben, 2016-ban is Magyarország kiemelkedő halas szakmai szervezetei, halgazdaságai csatlakoznak a rendezvényhez.

A IV. Budapesti Halfesztivál a gasztronómiai élmények mellett könnyűzenei koncertekkel, interaktív horgászfaluval, élőhal bemutatóval és gyermekprogramokkal várja a látogatókat egész hétvégén.

Időpont: 2016. február 12 - 14.
Helyszín: Budapesti Millenáris Park
Információ: http://www.budapestihalfesztival.hu

(Esemény Menedzser)

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek