Tavasznyitó akció - állatkerti és vidámparki belépő kedvezménnyel Nyomtatás E-mail
Közös programokkal és kedvezményekkel indítja az új szezont a Fővárosi Állatkert és a Budapesti Vidámpark. A régi kis vidámpark helyén pónipark nyílik, de újdonság az is, hogy a látogatók 15 százalékos kedvezmény kapnak az egyik belépő árából, ha mindkét intézménybe ugyanaznap jegyet váltanak. Az állatkertben közben több fejlesztés is zajlik párhuzamosan, összesen 2,5 milliárd forint értékben. Ugyancsak az állatkert üzemelteti ebben a szezonban az 1906-ban épült mûemléki körhintát is.

Pónipark várja a látogatókat a régi kis vidámpark helyén csütörtöktől, itt fiatal tevéket és haflingi lovakat mutatnak be, de pónin lovagolni is lehet. A parkot üzemeltető Fővárosi Állat-, és Növénykert főigazgatója azt mondta: az a céljuk, hogy a hely egyfajta családi pihenő szegletként szolgáljon az állatkert és a vidámpark között, a póniparkba egyébként külön belépőt kell fizetni, ami olcsóbb, mint egy BKV-jegy.

Persányi Miklós beszélt arról is, hogy az intézmény komoly fejlesztések előtt áll: összesen 5 pályázatot adtak be, ami együttesen 2,5 milliárd forintnyi beruházást jelent. Ebből négy projekt már zöld utat kapott. Zajlik az élőhely rekonstrukciója a Nagy-tó és a Sziklakert környékén. A tervek szerint nyár végére, ősz elejére készülhet el az úgynevezett „varázshegy-projekt”, amelynek keretében lebontják a zsiráf-, és a bölényházat, majd újakat építenek fel az eredeti, 1912-es tervek alapján. A Főkapu rekonstrukciójának keretében pedig egy többfunkciós látogatóközpontot alakítanak ki.

Naponta 15 programmal, összesen 3 állatkerti fesztivállal és 16 tematikus kiállítással várja a látogatókat az állatkert az idei szezonban. A programok mellett új lakók is érkeznek a létesítménybe: várhatóan szeptemberben kap új párt Assam, a tavaly érkezett hím elefánt. Ezen kívül egy program keretében tisztavérû indiai oroszlánokra cserélik a jelenlegi állományt. Folytatódik a „Légy ott” programsorozat, ezen kívül Madagaszkár-kiállítás is nyílik idén. Persányi Miklós főigazgató beszélt arról is, hogy ebben az évben nem emelik a jegyárakat. Tavaly egyébként összesen 970 ezer látogatójuk volt, ez 5 százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző évben, de körülbelül 5 százalékkal több, mint amit a többi állatkert átlagosan produkált.

Kedvezményekkel és megújult szolgáltatásokkal várja a látogatókat április 1-től a vidámpark. Ebben a szezonban többféle kedvezményes belépőt vezetnek be, lehetőség van éves bérlet megváltására, de az állatkerttel közösen is bevezettek egy akciót: a látogatók 15 százalékos kedvezmény kapnak az egyik belépőből, ha mindkét intézménybe ugyanazon a napon jegyet váltanak. Kőfalvi Tamás, a vidámpark vezérigazgatója a tájékoztatón elmondta: a tavalyi év nem úgy alakult, ahogy arra számítottak, de reméli, hogy idén jobb szezon elé néznek és az időjárás is kegyesebb lesz.

Beszélt arról is, hogy ez az év sem marad meglepetés nélkül: várható egy új nagyüzem, de ezzel kapcsolatban nem mondott részleteket. A tervek között szerepel egy Liget-kártya bevezetése is, amellyel be lehet majd menni az állatkertbe, a vidámparkba, a Fővárosi Nagycirkuszba és a Széchenyi fürdőbe, ezen kívül az árban egy ebéd is benne van. A Fővárosi Állatkertbe egyébként 1850 forintba kerül egy felnőttjegy, a vidámparkba pedig 4700 forintot kell fizetni szintén egy teljes árú belépőért.

(Forrás: FH)
 


Hirdetés