2024. március 29., péntek - Auguszta

Hírek, elemzések

A Brnói Vásárvállalat 2016-os kiállításai

2016-02-10 1359

Február 3-án sajtótájékoztató keretében ismerkedhettek meg a meghívott szakemberek és újságírók a Brnói Vásárváros MSV idei legfontosabb eseményeivel. A Brnói Vásárváros 2016-os kiállításainak bemutatására rendezett kerekasztal-beszélgetésre és az ezt követő délutáni állófogadásra a Cseh Centrum reprezentatív rendezvénytermében került sor.

Az esemény fontosságára tekintettel többek között a kerekasztal-beszélgetésen részt vettek a Cseh Köztársaság magyarországi Nagykövetségéről, a brnói vásár legmagasabb szintű vezetőségéből, s rajtuk kívül beszédet mondott Brno külkapcsolati és nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója is.

Ismeretes, az MSV közép-európai régió vásárai közül a legjelentősebb szereplőnek számít. Az ipari termékeket és technológiákat bemutató gépipari szakvásár idén 58. alkalommal várja látogatóit. Az idei év kiemelt témaköre az IPAR 4.0, melyen az automatizált és integrált ipari megoldásokat mutatják be. Partnerország Kína lesz. Ezt a jelentős nemzetközi gépipari szakvásárt október 3-7. között rendezik meg, ezekkel párhuzamosan kerül sor az IMT, Welding, FOBND-EX, Plastex, Profintech vásárokra.

Előtte április 3-7. között tartják a TECHAGRO szakvásárt, melynek előkészítésében a cseh Mező- és Erdőgazdasági Gépgyártók Szövetségének tagvállalatai vesznek részt. Ezen a kiállításon a magyar részvétel is jelentős lesz. A vásár kiemelkedő rendezvényének számít ez a kiállítás, mely a mezőgazdasági gépek és berendezések nemzetközi vására. Ide 20 országból 700 kiállítót várnak.

Szintén némileg mezőgazdasági vonatkozású az a vasár - ANIMAL VETEX -, melyek állatorvosi és állattenyésztési profilúak.

A BIOMASS vásár a megújuló energiákal, a SILVA REGINA – az erdőgazdasági és vadászati témákkal foglalkozik.

Továbbra is nagy érdeklődés előzi meg a SALIMA élelmiszeripari vásárt, melyen az élelmiszer feldolgozását segítő gépek, technológiák, malmok és sütőipari berendezések tekinthetők majd meg. A SALIMA egy új rendezvénnyel is gazdagodik, nevezetesen a minisörfőzdék fesztiváljával, ahol több mint 100 cseh és szlovák sorfajtával ismerkedhednek meg a látogatók. Ez utóbbi kiáltáson a magyarok 50 m2-es közösségi standdal képviselik a szakmát.

Az EMBAXPRINT nyomda- és csomagolásipari szakvásáron új gépek, technológiák bemutatása mellett egy olyan kísérő rendezvény is lesz, melyen egy működő, automata csomagolóüzemben lehet a hajtogatást, megtöltést, feliratozást megszemlélni.

Az INTECO kiállításon éttermek és szállodaipari berendezések, valamint élelmiszeripari termékek, italok, borok lesznek láthatók.

A divat iránt érdeklődők február 20-22 között a STY/KABO divatvásáron a divatszakmai hívei a ruházati ipar és cipődivat legújabb irányzataival és termékeivel ismerkedhetnek meg. Hazánkat ezen a Saxoo Internation Kft és a Maglia 2000 Kft, képviseli. Ezt a kiállítást nyár végén is megismétlik (augusztus 27-29. között).

A MOTOSALON rendezvényen (március 3-6. között) nemcsak szériagyártmányokkal, hanem különleges egyedi darabokkal és kiegészítőkkel is találkozhatunk.

Az AMPER (március 15-18.) elektrotechnikai és elektronikai szakvásárt évente rendezik meg, mindig nagy érdeklődés közepette. 611 kiállító jelentkezett be erre, akiknek 30 %-a külföldről érkezik.

Az IBF, DSB, MOBITEX vásárok a lakás és építkezés témakörét fogják át április 20-23. közötti időben. Az IBF a házépítést, a MOBITEX a ház és lakásfelszereléseket, a DSB a faépítményeket mutatja be.

Őszre (október 3-7.) esik a MSV nemzetközi gépipari szakvásár, ezzel párhuzamosan lesz a PLASTEX, PROFINTECH, WELDING, FOND-EX és IMT szakvásár. Minthogy Kína lesz az MSV partnerországa, ezért ezen több tucat kínai vállalat is bemutatkozik. Az MSV szakvásáron hat magyar vállalat 174 m2-nyi felületen állít ki.

A sajtóprogramon az előadásokon elhangzott ismertetéseket ragyogó filmek bemutatásával egészítették ki, képet adva az MSV szerteágazó tevékenységéről, egyúttal jól szemléltetve, hogy a régió legnagyobb vásárának tekinthető az MSV. Ezt húzza alá az a tény is, miszerint magyarországi felmérések szerint az MSV gépipari vásár jelenti a hazai szakemberek számára a legfontosabb szakmai rendezvényt. Ezért is várható sok magyar látogató Brnóban.

(Esemény Menedzser - Dr. Kölcsei Tamás)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

More details
100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details