2024. április 25., csütörtök - Márk

Hírek, elemzések

Salamon Adorján: "Új korszakot nyitott az ESTON"

2015-11-27 1433

salamon adorjanSalamon Adorján, az ESTON Zrt. vezérigazgatója vásárolta meg a WING Zrt.-től az ingatlantanácsadó cégben 15 éve meglévő 50% plusz 1 szavazatnyi többségi tulajdonrészét. A tranzakció hivatalosan 2015 harmadik negyedévében zárult le, de a szakmai együttműködés folytatódik a két meghatározó ingatlanpiaci szereplő között – értesült az OGH hírügynökség.

„Az idei évben megvásároltam a WING által tulajdonolt ESTON részvényeket, ezzel a cég egyedüli tulajdonosa lettem. A WING és az ESTON kapcsolata 15 éve kezdődött, azóta azonban sok minden megváltozott. 2000 óta a működésünk minden területén sikerült érdemi piaci részesedést elérnünk és pozícióinkat megszilárdítani. A WING időközben szintén nagymértékben változott, ma már az egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő a magyar piacon, és ezzel párhuzamosan változtak a befektetési súlypontok is náluk. A mai napig jó szakmai együttműködés van a két cég között, de a kapcsolat nyújtotta előnyöket a WING, tulajdonosi viszony nélkül is élvezheti. A megállapodás egy 15 éves kapcsolat mindkét fél részére kielégítő és korrekt lezárása volt„ – adott bepillantás a tranzakció hátterébe Salamon Adorján.

A szakember hozzátette, a cég életének meghatározó időszaka volt, amikor a WING tulajdonos volt. Most egy új korszak, új lendület és megújulási szakasz kezdődik el. „Bár a WING nem nagyon kötötte meg a kezemet, a szabadságnak ez egy másik foka. A nagyobb önállóság komolyabb felelősséggel is jár, és a házon belüli kontroll is kisebb lett. Az új felállás mindenképpen nagy lendület ad, és lehetőséget nyújt a revitalizációra. Idén értékesítettem több érdekeltségemet, így az iroda.hu-t és a babakassza.hu-t is. Az ESTON megvásárlása, ennek a portfólió tisztítási folyamatnak egy állomása. Szeretném az energiámat úgy fókuszálni, hogy mind szakmailag mind pedig emberileg a maximumot tudjam elérni. Tudom, milyen célokat és hogyan tudok megvalósítani, és ezeknek megfelelően szeretnék együtt dolgozni a partnereimmel. A célom, hogy hosszútávon kiegyensúlyozott kapcsolatok alakuljanak ki, amelyek mindenki számára előnyösek és fenntarthatóak.”

Az ESTON története egybeforrt a hazai ingatlanpiac fejlődésével. A tevékenysége stabil, az 1993-as alapítása óta csak a hangsúlyok változtak a konjunkturális viszonyokhoz igazodva. Iroda bérbeadásban az ESTON stabilan 10-15% közötti piaci részesedéssel rendelkezik (2015-ben sikerült az év legnagyobb bérlőképviseleti megbízását elnyerniük a Nokiától). Értékbecslés terén stabilan jelen vannak a piacon, a kereskedelmi bankok elfogadják szakvéleményüket, amelyeket döntéselőkészítéshez illetve számviteli átértékeléshez is igénybe vesznek. Jelenleg két magyarországi ingatlanalap hivatalos értékbecslője az ESTON. 2010-ben új üzletágakkal bővült szolgáltatási körük: ingatlankezelés (PM) szolgáltatást indítottak, továbbá banki projektkövetést–műszaki ellenőrzést is vállalnak az ország egész területén, értékhatár nélkül.

Salamon Adorján szerint „ismét olyan turbulens időszakban van az ingatlanpiac, amikor a szaktudás felértékelődik. Most lehet pénzt keresni az ingatlanpiacon, nagyon jó lehetőségek vannak, de természetesen nem minden lehetőség jó. Fokozottabb a tévedés lehetősége is: ha valaki rossz helyre teszi a voksát, és beragad 3-4 évre, akkor azzal három vagy négy jó piaci évet szalaszthat el. Az, hogy egy adott ingatlan értéke maximalizálásra kerüljön, vagy hogy az adott portfólió a leghatékonyabban működjön, egyre inkább szükség lesz szakértői tanácsra. Véleményem szerint nincsenek most könnyű helyzetben sem a befektetők, sem a bérlők, amíg a jelenlegi turbulencia tapasztalható a piacon, és ez lesz a jellemző helyzet a következő 12-24 hónapban.”

A szakember rámutatott, befektetői illetve fejlesztői oldalon sokan ébredtek fel mostanában hibernált állapotukból, de észnél kell lenni bérlői oldalon is. Sokan halogatták ugyanis eddig a hosszabb távú ingatlanbérleti döntésüket, de ezek a szereplők már most kedvezőtlenebb helyzetből indulnak, mint azok a vállalatok, akik már 1-1,5 éve mertek lépni. „Persze ma is vannak jó piaci lehetőségek, de ha a piaci szereplők a döntésüket halogatják, akkor az alternatívák és a döntési minőség változni fog. Érdemes most stratégiai döntéseket meghozni” – zárta helyzetértékelését az ESTON vezérigazgatója.


(A hír szerzője: OGH)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details