Nyomtatás

Heimtextil - Frankfurt, 2018. január 9-12.

2017-12-11 1976

culture 1702018. január 9-12. között várja látogatóit Frankfurtban a lakás- és közületi textíliák világvására, a Heimtextil. A világ minden részéről érkező 3000 kiállító 20 csarnokszinten vonultatja fel a lakástextilek és a közületi textíliák teljes skáláját. A Heimtextil ugyanakkor az egész világon egyedülálló szerződéskötési platformként is szolgál.

Hasznos találkozóhelye az ágazat nemzetközi képviselőinek is – hangsúlyozta Sabine Scharrer, a Heimtextil igazgatója a budapesti szakmai konferencián.

A Design live témakör közel 250 nemzetközi textiltervező, míg a digitális nyomtatási technológia az új műszaki megoldások egyedülálló bemutatkozásának platformja. A lakástextíliák kínálatában 1500 késztermék-gyártó várja a Bed, bath & table konfekcionált termékek iránt érdeklődőket.

trendspot retail jlv 031

Különbemutató: Interior.Architecture.Hospitality – új néven a közületi textíliák

  • Egyedi megoldások a belsőépítészek, lakberendezők és más szakemberek számára.
  • A különbemutatót konferenciák, vezetett bejárások, sajtóbeszélgetések színesítik.
  • Újdonság: textíliák és kiegészítők állatok számára: kutya- és macskaágyak, párnák, pihenő takarók, pórázok, és még sok minden más.

The future is urban: A jövő a városoké

  • A Heimtextil bemutatja a 2018/19 évekre vonatkozó trendeket
  • Négy, úgynevezett „Space” jeleníti meg az elkövetkezendő életstílus-trendeket, valamint számos úttörő projektet és kreatív munkát mutat be.

culture clash 081

The Flexible Space – A rugalmas tér

Ez az életstílus irányzat olyan, nagyvárosokban lakó embereknek mutat megoldásokat, akik modern nomádként egyre kisebb méretű lakásokban laknak. Dizájnerek, építészek és tervezők kreatívan viszonyulnak a helyzethez, és mozgatható, adaptálható dizájnnal optimalizálják a rendelkezésre álló teret.

The Healthy Space – Az egészséges tér

Régóta tudjuk, milyen nagy hatást gyakorolnak közérzetünkre a terek, ahol élünk, dolgozunk, tanulunk és kikapcsolódunk. Dizájnerek, építészek és anyagkutatók lázasan keresnek olyan innovatív megoldásokat, amelyek egészségünket, elégedettségünket, figyelmünket és teljesítőképességünket szolgálják. Kezdve a növények belsőtéri elhelyezésével, egészen az új wellness irányzatok felhasználásával, az egészséges élettér mindinkább teret hódit.

bath modernstyle jlv 06

The Re-Made Space – Az újratervezett tér

A városiasodás legújabb jelensége a rendkívül gyorsan növekvő hulladékmennyiség. A történelemben először, a szeméttermelés gyorsabban nő, mint maga az urbanizáció. Ahhoz, hogy boldoguljunk ezekkel az abnormális szeméthegyekkel, fel kell ismerniük a jövő városainak, hogy a hulladékot erőforrásként kell felhasználni. Ezáltal lesz hulladékunk az új design kiindulópontja.

The Maker Space – Az alkotó tér

A „Csináld magad” mozgalom forradalmat vált ki a belsőtéri-design-tárgyak előállításában. Megvan benne a potenciál, hogy a termelést - első sorban a digitális gyártástechnológia demokratizálásának köszönhetően -  alapjaiban megváltoztassa. DIY-használati utasítások, hozzáférhető források és a letölthető design teszik lehetővé, hogy mindenki mindenhol a saját, személyre szabott termékeit elkészítse. Mindezek mellett, a trend-szakemberek öt olyan témát dolgoztak ki, melyek kitekintést adnak a 2018/19 évi szezonra ajánlott színekre, anyagokra és design elemekre:

trendtable 2017 4396

Relax/Recharge- Kikapcsolódás/feltöltődés

Köztudott, hogy a színek befolyásolni tudják a hangulatokat és érzéseket. Az általános véleménnyel ellentétben bebizonyosodott, hogy a kék fény izgatólag, a piros nyugtatólag hat. A Relax/Recharge egy olyan transzformatív design irányzat, amely a szín erejét ahhoz használja, hogy az ingerek sokaságával elárasztott lakásokban az energiagazdálkodást egyensúlyba hozza. Ily módon a falak, járófelületek és a bútorok is színekben pompáznak.

Perfect Imperfection - Tökéletes tökéletlenség

A világ legrégebbi színezőanyagát, az indigót sok aktuális márka és design tervező használja előszeretettel. Újból felfedezik az indigószíneket és ennek a mélykék színnek a tökéletlenségét kihasználva, sok árnyalatát alkalmazzák. A Wabi-Sabi japán filozófiájából („A tökéletlent elfogadni”) kiindulva, az anyagok és termékek előállításának nyomát felfedik. Az ecsetvonások és varratok láthatóvá válnak, s így ezeket az alkotó munka költői dokumentálásaként üdvözölhetjük.

wall jg 05

Soft Minimal - Lágy minimalista

A városi lakberendezési rendszerek multifunkcionálisak és alkalmazkodóképesek. Ez a stílusirányzat olyan lakberendezési tárgyakra koncentrál, amelyek funkcionalitásukkal lenyűgöznek, és egy életre szolgálnak bennünket. Nyugalmat sugárzó, kényelmes anyagok – mint a pamut, a filc, a len és a buklé –teszik melegebbé és személyesebbé a minimalista lakást.  A halvány pasztellszínek és a természetes tónusok visszafogott palettája – kiegészítve a matt feketével – biztosítják az időtlen eleganciát.

Adapt+Assemble - Alkalmazkodás+összeállítás

Mindenféle felesleges cifrázástól mentesen, olyan geometriai és cserélhető anyagok jellemzik a design-t, amiket könnyen lehet becsomagolni és szállítani – megkönnyítve ezzel az utazást vagy akár a költözést is. Az alkalmazott textiltechnikák egyszerűek és megbízhatóak. Az otthoni igényeknek megfelelően gondolták újra és alakították át az ipari anyagokat. A játékos megjelenésről az élénk alapszínek gondoskodnak.

window tf 05

Urban Oasis - Városi oázis

A belső tereket zöld oázissá változtatják a dizájnerek azzal a céllal, hogy a természet segítségével a jó közérzet egy új szintjét hozzák létre. A legpihentetőbb szín a szemnek a zöld, ezért pompás, zöld satírozásokat használnak, hogy ezzel a testet és a lelket felfrissítsék. Sötét erdő- és zsályazöldet kevernek matt rózsaszínnel. A természetet utánzó textúrák biztosítják a tökéletes összhangot.

Magyarországi Képviselet:

BD-Expo Kft., Máté Szilvia
Tel.: 1/346-0273,
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.messefrankfurt.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek