Nyomtatás

Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál, 2016. szeptember 2-4.

2016-08-30 714

vadporkolt zegProgramok színes kavalkádja és gasztronómiai bemutatók várják 2016. szeptember 2-4. között a Zalaegerszegre látogatókat. Erdészek, vadászok, lovagrendek felvonulása, vadászati konferencia, különleges vadgasztronómiai kínálattal mindez a háromnapos Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték elnevezésű rendezvényen, a zalai megyeszékhelyen.

Zalaegerszegen minden adott ahhoz, hogy a vadgasztronómia fővárosa legyen: Zala megye az ország egyik legerdősebb vidéke, területének harmadát vadban is rendkívül gazdag erdők borítják. A megyében mintegy 314 ezer hektáron, 52 vadászterületen zajlik vadászati tevékenység.

A fesztivál népszerűségét jelzi, hogy míg tavaly a hagyományteremtő szándékkal rendezett első vadpörköltfőző-versenyen félszáz csapat vett részt, idén már 70 társaság jelentkezett, hogy szívesen állna a bográcsok mellé. A versenyszabály szerint egyébként nemcsak vadpörköltet, hanem bármilyen vadból készült ételt elkészíthetnek a résztvevők.

A rendezvénysorozat szeptember 2-án délelőtt vadászati konferenciával kezdődik el, a témák közt szerepel a vadgasztronómia, a vad- és erdőgazdálkodás. A tanácskozáson – amely nemcsak a szakmának szól – mások mellett előadást tart Hidvégi Béla vadász és Orosz György vadfotós is.

A szabadtéri programok nyitányaként péntek délután erdészek, vadászok, lovagrendek vonulnak fel a zalaegerszegi Kossuth utcán, a menetet a Vadászkamara Kürtegyüttes, fúvózenekar, táncegyüttesek és népzenészek kísérik.

A programok három napon át a belvárosban hat helyszínen zajlanak: a fesztivál központi témájához kapcsolódva vadászati divatbemutatót, vadászkutya-felvonulást tartanak. Szerveznek interaktív játékokat, sportversenyeket, a fesztiválnapok zárásaként pedig könnyűzenei együttesek adnak koncerteket.

A kulturális és gasztronómia fesztiválra a szervezők bor- és bordalversenyt is hirdettek, a zalaegerszegi belvárosi éttermek pedig különleges vadgasztronómiai kínálattal készülnek: a speciális étlapon például aszalt gyümölcsökkel töltött vaddisznómájpástétom, szarvasvadász burger, marinált rókagomba saláta vagy például füstölt szarvassonkával tálalt lila káposzta krémleves is szerepel.

A rendezvény ingyenesen látogatható!

Időpont: 2016. szeptember 2-4.
Helyszín: Zalaegerszeg, Széchényi tér (hivatalos megnyitó helyszíne)



További információ:
Tel.: +36 20 441-0659
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.kvartelyhaz.hu

(Esemény Menedzser /MTI)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek