Nyomtatás

Középkori hagyományőrző fesztivál, 2016. augusztus 26-28.

2016-08-12 896

lovagitornaA fesztiválnak a Barbakán környéke ad otthont, így a helyszínek különleges atmoszférája már önmagában hordozza a múltidézés lehetőségét.  Milyen volt a mindennapi élet a középkori Pécsen? Hogyan éltek, dolgoztak, harcoltak őseink? Milyen lehetett a pécsi középkori forgatag? Próbálja ki a kovácsmesterséget, fafaragást...

...vagy hallgassa meg elismert kutatók és hagyományőrzők előadásait a középkori élet különböző aspektusairól. Vegyen részt egy boszorkányperben, és döntésön: bűnös, vagy ártatlan? De vigyázzon, nehogy a vitézek közé keveredjen, amikor harcba indulnak a királynő kegyeiért!

Jöjjön el, és kóstolja meg a legízletesebb hagyományos középkori ételeket, szakíson a nyárson forgó illatos disznósültből, és csillapítsa szomját középkori kézműves sörökkel és ezer éves múltra visszatekintő szőlőfajták boraival.

Magyar ételeket enne, vagy inkább a hagyományos szláv konyha mesterfogásait kóstolná meg? Akárhogy is dönt, egy biztos: innen nem fog korgó gyomorral távozni!

Időpont: 2016. augusztus 26–28.
Helyszín: Pécs          
Információhttp://janusfesztival.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek