Nyomtatás

Afrika Ünnepe, 2016. május 28.

2016-05-26 911

afrikaAz afrikai kontinens színes világát ismerhetik meg az érdeklődők 2016. május 28-án, szombaton 10-16 óráig az Öntödei Múzeumban (1027 Budapest, Bem József utca 20.) megrendezésre kerülő Afrika Ünnepén, az Ebony Afrikai Egyesület szervezésében. Az egész napos családi fesztiválon változatos programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Afrikai karnevállal, dobosok felvonulásával, koncertekkel, színpadi programokkal, tánc- és viselet bemutatóval, gyerekprogramokkal, előadásokkal, gasztro bemutatóval, kiállításokkal, standokkal és vásárral várják az odalátogatókat.

A rendezvényen Fair Trade Reggeli keretében fair trade játékkal ismerkedhetnek meg gyerekek és a felnőttek a méltányos kereskedelem alapelveivel, a fair trade termékek útjával a termelőtől a vásárolókig. Fair trade kávét, teát és csokit lehet majd kóstolni, és afrikai fair trade termékeket vásárolni. (A Fair Trade Reggeli a Visegrádi Alap támogatásával valósul meg).

A fesztiválon bemutatkozik az Ebony Afrikai Egyesület Fair Trade – Afrikai Művészet programja is, amelynek keretében az Ebony gondozásában lévő DLHAMBO – Mozambiki Batikművészeti Egyesület kiállítását is láthatják az érdeklődők.

Lesz még afrikai kézműves foglalkozás, hastáncbemutató, arcfestés, afro hajfonás, koncertek, hangszerbemutató, ahol a vállalkozó kedvűek maguk is kipróbálhatják a dobokat, djembe-ket, csörgőket. A táncházban mindenki elsajátíthat néhány afrikai alaplépést, és részese lehet a felszabadító, közös táncnak.

Az afrikai viselet bemutatón fekete modellek mutatják be a legszebb népviseleteket és modern afrikai ruhákat. Afrikáról, az afrikai kultúráról, hagyományokról, gasztronómiáról hallhatnak előadást az érdeklődők.

Időpont: 2016. május 28.
helyszín: Öntödei Múzeum, Budapest
Információ: www.ahu.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek